Sony sa s portovaním svojich najväčších značiek na PC vcelku rozbehlo. Po roku od vydania nám japonský gigant oznámil, že v januári máme očakávať Marvel´s Spider-Man 2, ktorý si aj napriek malému množstvu inovácii oproti prvej časti, získal srdcia fanúšikov. Nakoniec jednotka bola sama o sebe vynikajúca, dokonale zachytila lietanie New Yorkom pomocou pavúčích sietí a dynamický súbojový systém okorenil každý stret so zloduchmi.

Spolu s ohlásením nám Sony oznámilo, aby sme nerátali so žiadnym dodatočným obsahom, čo sa dalo aj očakávať, keďže štúdio Insomniac Games má pravdepodobne plné ruky práce s prácami na hre o ďalšom hrdinovi z komixového vesmíru – Wolverinovi. Na oficiálnom PlayStation blogu je uvedené, že PC verzia prinesie vylepšenú grafiku, ultra širokouhlé rozlíšenie a samozrejmosťou bude aj plná podpora klávesnice a myši.

Na počítače príde hneď v dvoch edíciách, štandardnej a digital deluxe. Prvá prinesie základnú hru a všetok obsah, ktorý prišiel po vydaní na PlayStation 5. Druhá menovaná k tomu dostane aj niekoľko exkluzívnych oblekov pre Petra Parkera a Milesa Moralesa, skúsenostné body a ďalšie bonusy. Marvel´s Spider-Man 2 príde na počítače 30. janúára 2025.

O port sa postará štúdio Nixxes, ktoré má s takouto prácou pre Sony dlhoročné skúsenosti. Koniec koncov priniesli aj port jednotky a mnoho ďalších hier ako Ghost of Tsushima: Director´s Cut, Horizon Forbidden West Complete Edition a koncom mesiaca prinesie aj Horizon Zero Dawn Remastered. V samostatnom článku sme informovali, že im Sony zverilo na remasterovanie aj svoj klenot, sériu God of War, pričom už budúci rok by mali ohlásiť prerábku prvých častí, takže si ich užijú aj hráči na nových konzolách.

Počítačové porty, moderi a dvojaký meter

Pred necelým mesiacom prišiel na PC obľúbený titul God of War Ragnarök, ktorý priniesol pokračovanie reštartovanej ságy o gréckom bohovi a zároveň ukázal, čo môže spustiť príchod populárnej hry na počítače. Krátko po vydaní totiž prišiel mód, ktorý upravuje postavu Angrbodu, jednu z posledných mýtických bytostí vo svete Jötunheim. Pokiaľ si hral Ragnarök alebo aspoň videl herné videá, pravdepodobne vieš, že Angrbodu tvorcovia vykreslili ako Afroameričanku.

To sa však časti komunity nepáčilo, keďže takéto stvárnenie do severskej mytológie nezapadá, a tak vytvorili mód s názvom „Angrboda fixed“, teda Angrboda opravená. Tento mód neupravuje model postavy. Všetky jej rysy, dokonca aj ikonické dredy, zostali nezmenené a úprava tkvie iba v zmene pleti na bielu a možnosť výberu farby vlasov. Ako správne tušíš, modifikácia mala na veľkých móderských serveroch životnosť v rádoch hodín a jej tvorcovia dostali ban.

Reddit / Games_Piracy

Nexus Mods aj Gamebanana sa s úpravou nemaznali a ihneď ju zmazali s odôvodnením, že ide o diskrimináciu. To by bolo úplne v poriadku, keby na spomínaných moderských portáloch neboli úpravy, ktoré menia biele postavy na belošské. Na sociálnych sieťach aj fórach sa začali niektorí fanúšikovia búriť a poukazujú na dvojaký meter, akým veľké stránky hodnotia modifikácie so zmenou pleti.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú