Dubajská polícia rozšírila svoju flotilu elektrických vozidiel o nový model Lucid Air Grand Touring. Tento krok je súčasťou širšieho strategického plánu Spojených arabských emirátov, ktorého cieľom je výrazne znížiť uhlíkovú stopu a prispieť k prechodu na zelenú ekonomiku. Stratégia Dubai Quality of Life 2033 kladie dôraz na zlepšenie kvality života, pričom elektromobilita zohráva v tejto vízii kľúčovú úlohu. Na tému upozornil portál Teslarati.

Rozširujú flotilu

Slávnostné uvedenie vozidla do flotily viedol veliteľ dubajskej polície Abdullah Khalifa Al Marri za prítomnosti viceprezidenta a generálneho riaditeľa spoločnosti Lucid pre Blízky východ Faisala Sultana. Al Marri vyjadril, že zaradenie nového Lucid Air do flotily polície nie je len technickým prírastkom, ale symbolom odhodlania Dubaja stať sa lídrom v udržateľných technológiách. Lucid Air má výrazne prispieť k modernizácii vozového parku polície.

Lucid Air Grand Touring sa tak pripojil k ďalším moderným elektromobilom v policajnej flotile, medzi ktoré patrí napríklad Tesla Model 3, Model Y a Cybertruck. Dubaj sa vďaka týmto krokom stáva jedným z globálnych lídrov v integrácii elektromobility do infraštruktúry verejných služieb.

Spoločnosť Lucid Motors je výrazne financovaná Saudskoarabským verejným investičným fondom, ktorý od roku 2018 investoval do spoločnosti viac ako 6,4 miliardy dolárov. Lucid okrem toho rozšíril svoju prítomnosť na Blízkom východe aj otvorením výrobného závodu v Saudskej Arábii v roku 2023, s plánom na ročnú produkciu až 50 000 vozidiel.

Hoci je výroba Lucid Air ešte v počiatočnom štádiu a spoločnosť zatiaľ dosahuje stratu pri každom predanom kuse, vďaka silnej finančnej podpore môže ponúkať viacero verzií jedného modelu, čo je výhoda, ktorú mnohé iné automobilky v rovnakej fáze vývoja nedokážu ponúknuť.

Lucid Air pritom získava množstvo pozitívnych hodnotení od odborníkov. Medzi nimi aj známy technologický influencer MKBHD, ktorý označil verziu Sapphire za jedno z najvýkonnejších a najluxusnejších sedanov na trhu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú