Keď prišlo Paramount Pictures s hororom A Quiet Place v roku 2018, okamžite sa z neho stal komerčný úspech. Kritici ocenili ťaživú atmosféru, dokonalú zvukovú stránku filmu, ale aj emocionálnu hĺbku, ktorú ponúkal. Niektorí diváci boli pri sledovaní tak pohltení, že podobne ako postavy vo filme, aj oni sa báli vydať akýkoľvek zvuk. Práve z tohto aspektu by chceli vyťažiť aj autori hernej adaptácie.

A Quiet Place: The Road Ahead vzniká pod taktovkou talianskeho herného štúdia Stormind Games a práve v nej sa objaví detekcia zvuku pomocou mikrofónu. Pokiaľ si trúfaš, tak práve táto technológia umocní tvoj zážitok z hrania, pretože monštrá budú počuť každý zvuk, ktorý pri prechádzaní hry vydáš.

Nový level hororu

Autori hovoria, že svoju hru ušili na mieru fanúšikom hororových hier, filmov a príbehových adventúr. V hre budeš mať k dispozícii iba vlastný rozum a niekoľko nástrojov, ktoré ti pomôžu čeliť náročným výzvam a prežiť v nehostinnom svete ovládanom slepými, no výborne počujúcimi mimozemskými tvormi.

Preberieš v nej rolu Alex, mladej študentky trpiacej astmou, ktorá sa spolu so svojim priateľom Martinom pokúša nájsť bezpečné miesto pre seba a svoju rodinu. Budeš preskúmavať ruiny starej civilizácie, v ktorej nie sú monštrá jediným nebezpečenstvom.

Práve fakt, že tieto monštrá ťa budú počuť pomocou mikrofónu umocní celý zážitok, no ak si netrúfaš, mikrofón môžeš vypnúť a titul hrať štandardným spôsobom.

Nie je to prvá hra

Aj keď táto technológia vyzerá prelomovo, už v minulosti sme rozoznávanie hlasu používali na ovládanie jednotiek v stratégii Tom Clancy´s EndWar a dávali sme povely spolubojovníkom v Binary Domain. Úplne rovnako ako v prichádzajúcej novinke bola technológia použitá v dnes už kultovej hre Alien: Isolation.

Votrelec tu bol navigovaný tvojim hlasom a pri blízkom stretnutí, kedy si sa skryl pod stôl alebo do skrinky bolo potrebné byť úplne potichu, inak si mal zarobené na poriadny problém a reštart od poslednej uloženej pozície. A Quiet Place: The Road Ahead vychádza už 17. októbra na PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú