Remastery a remaky herných klasík sú aktuálne u herných firiem trendom. Vývojári chcú znovu priniesť staršie hry pre novú generáciu fanúšikov, pre ktorých sú tieto tituly buď zastarané alebo si ich už jednoducho nemajú kde zahrať. Takto sme začiatkom minulého roku dostali remake Dead Space a práve teraz vyšla prerábka Silent Hill 2, spolu s remasterom Until Dawn od Sony.

Podľa najnovších správ sa bude práve Sony zaoberať opätovným vydávaním titulov, ktoré si vezme na starosti štúdio Nixxes. Holandskí vývojári sú jasnou voľbou, keďže majú históriu portovania hier na rôzne platformy a pomáhali aj s prácami na veľkých hitoch ako Killzone Shadow Fall a Horizon Zero Dawn.

Boh vojny sa vracia

Ich najnovším projektom by malo byť prezlečenie pôvodnej trilógie God of War do nového grafického kabátu. Grécka sága je podľa leakera Lunatic Ignus už vo vývoji. Obsahovať by mohla ako prvé tri diely, tak aj Ascension a možno aj tituly Chains of Olympus a Ghost of Sparta, ktoré vyšli na PlayStation Portable.

In Third Person

Zaujme tiež informácia, že štúdio Nixxes pracuje na remasteroch tak rýchlo ako len môže, aby mohli kolekciu ohlásiť v marci budúceho roku, kedy ubehne presne 20 rokov od vydania prvej časti. Tento krok určite uvítajú mladšie ročníky a hráči, ktorí sa v dnešnej dobe len ťažko dostanú k týmto hrám, keďže posledná konzola, na ktorej sú dostupné je PlayStation 3.

Očakávania drž na uzde

Veteránom zas kolekcia ponúkne dávku nostalgie a možno aj nutkanie opäť si zahrať všetky časti, spolu s rebootom z roku 2018 a jeho nasledovníkom s podtitulom Ragnarök. Pôvodná trilógia ukazuje mladého Kratosa na jeho ceste za pomstou a nesie sa v mimoriadne krvavom a brutálnom duchu.

Fanúšikom učarovalo vyváženie súbojov s puzzle prvkami a prechádzaním epických lokácii. Nečakajme ale kompletnú prerábku, skôr vyššie rozlíšenie textúr podobne, ako to bolo s remasterom tretej časti na PlayStation 4. To, že sa pracuje na prerábkach populárnych titulov pre PlayStation 5 a PC treba brať zatiaľ s rezervou, keďže samotné Sony ešte nič oficiálne neohlásilo.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú