Čakáme naň 10 rokov, konečne sa stáva realitou. Druhý diel hernej značky Alien: Isolation je oficiálne na ceste. Správu potvrdili vývojári z Creative Assembly pri príležitosti 10. výročia od vydania prvej hry.

Vývojári pri významnom míľniku na sociálnych sieťach zverejnili list, v ktorom sa podelili o svoju motiváciu a tiež poďakovali fanúšikom za podporu. „Keď sme začali vyvíjať Alien: Isolation, riadili sme sa jedinou zásadou: vytvoriť skutočne autentický zážitok, ktorý sa vráti ku koreňom série Votrelec – nový príbeh zachytávajúci atmosféru a hrôzu pôvodného majstrovského filmu z roku 1979,“ píše kreatívny riaditeľ Alistaira Hope.

Dodáva, že pre štúdio išlo o projekt snov, na ktorom každý člen tímu počas niekoľkých rokov vývoja pracoval s plným nasadením a veľkým srdcom. Hope však v prvom rade ďakuje fanúšikom za kladné prijatie hry, ktoré predbehlo ich očakávania. Potvrdzuje preto pokračovanie, o ktorom fanúšikovia hovoria už niekoľko rokov.

Pri príležitosti 10. výročia sa zdá byť vhodné podeliť sa s informáciou, že sme vaše volanie počuli jasne a zreteľne. Dnes môžem v mene tímu s potešením potvrdiť, že pokračovanie Alien: Isolation je v ranej fáze vývoja,“ potvrdzuje Hope. O žiadnych konkrétnych detailoch ani možnom dátume vydania sa zatiaľ nehovorí. Hope na záver upresňuje, že vývojárske štúdio sa podelí o detaily, keď na to bude správny čas.

Priniesla intenzívny boj o prežitie

Prvý diel Alien: Isolation sa odohrával v roku 2137, 15 rokov po udalostiach pôvodného filmu. Hráči sa v chválenom survival horore ujali postavy Amandy Ripleyovej, dcéry ikonickej postavy z hlavnej série, ktorá sa snaží zistiť, čo sa stalo s jej matkou. Amanda prichádza na vesmírnu stanicu Sevastopol, kde objavuje, že loď bola napadnutá votrelcom, čo vedie k intenzívnemu boju o prežitie.

Okrem vernosti filmovej sérii si hra získala priazeň hráčov za nervydrásajúcu atmosféru a originálnu hrateľnosť. Votrelca v hre totiž nie je možné poraziť tradičnými spôsobmi – hráči sa musia schovávať, taktizovať a využívať prostredie, aby sa vyhli smrti. Umelá inteligencia votrelca je navyše navrhnutá tak, aby sa dynamicky prispôsobovala hráčovým krokom, čo znamená, že nikdy neexistuje úplne bezpečné miesto.

Alien: Isolation bol vydaný v roku 2014 na platformách PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, a neskôr aj na Nintendo Switch a mobilné zariadenia. Pripomeňme, že univerzum Votrelca sa tento rok rozrastie o ďalší sľubný titul, nepôjde však o nič pre slabé povahy. Viac v samostatnom článku.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú