Len minulý týždeň nám Microsoft oznámil, že v novembri plánuje pridať remaster pôvodného StarCraftu a kampaňovú časť dvojky do Game Passu a po niekoľkých dňoch nás známy reportér Jason Schreier v IGN podcaste informoval, že Blizzard údajne pracuje na úplnej novinke v obľúbenom univerze. Mali by sme sa pripraviť na veľkú zmenu, keďže StarCraft sa po prvý krát dostane do žánru strieľačiek.

Blizzard nemá okrem Overwatchu skúsenosti s týmto žánrom, no majú v tíme Dana Haya, ktorý je známy svojou prácou na sérii Far Cry už od najobľúbenejšej tretej časti. Schreier v podcaste predstavoval svoju novú knihu PLAY NICE: The Rise, Fall, and Future of Blizzard Entertainment, v ktorej sa venuje aj tejto hre a konkrétne sa v nej venuje aj tomu, že Blizzard zatiaľ nemal so StarCraft strieľačkami dobrú skúsenosť.

História neúspechov

Myslel tým samozrejme zrušený titul StarCraft: Ghost, ktorý bol ohlásený už v roku 2002, no postupom rokov sa o ňom rozprávalo stále menej a jeho zrušenie bolo oznámené až v roku 2014. Blizzard však očividne nad značkou nezlomil palicu ani po druhom neúspešnom pokuse v roku 2019, kedy sa potreboval sústrediť na Overwatch 2 spolu s Diablom 4.

Activision Blizzard

Podľa reportéra Bloombergu bol vývoj tejto strieľačky aktuálny v čase, kedy knihu písal a hovorí, že sen o StarCraft strieľačke v Blizzarde ešte stále neumrel. Na viac informácii si však ešte budeme musieť počkať, dokedy sa samotné štúdio alebo ich nový majiteľ rozhodne, či je to projekt, ktorý chcú dotiahnuť k úspechu.

Obchod storočia

Activision Blizzard už koniec koncov stratil svoju suverenitu po tom, ako ho odkúpil americký gigant za neuveriteľných 69 miliárd USD. Microsoft si tak zabezpečil prístup k niekoľkým kultovým značkám ako Diablo, World of Warcraft, či free to play Overwatch 2, ktorý robí svojimi zárobkami radosť celému štúdiu. Zatiaľ nevieme či a ako moc sa bude Microsoft zapájať do tvorby samotného štúdia, no na základe ziskov z menovaných titulov to asi zatiaľ nebude potrebné.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú