Čínska automobilová spoločnosť Wulling uviedla na trh novú edíciu elektromobilov Hongguang Mini EV. Ako informoval portál CarNewsChina, edícia pre mladých disponuje s dvomi airbagmi, rýchlym nabíjaním a stojí len okolo 5 100 eur.

Verzia pre mladých

Model auta Mini EV bol prvýkrát predstavený v roku 2020. Nová edícia vozidla bola vyrobená v piatich farbách s výraznými prvkami, ako je aj biely detail okolo predných svetiel, na ŠPZ a dolnej časti vozidla, ktoré sú v kontraste s čiernymi prvkami. Rozmery Youth Edition zostali v podstate nezmenené na 3064, 1493 a 1614 mm (dĺžka/šírka/hĺbka) s rázvorom 2010 mm.

Interiér vozidla je jednoduchý so základným displejom pre vodiča, štýlom ale evokuje retro 70. rokov. Zákazníci si v interiéri môžu vybrať z dvoch farebných prevedení: milk toffee (mliečny karamel) a brownie black (čierna brownie).

Wuling lacný elektromobil
Wuling

Rýchle nabitie a duálny airbag

Wuling Hongguang Mini EV verzia „Youth Edition“ ponúka dojazd 215 kilometrov na jedno nabitie. Jednou z najvýraznejších funkcií nového modelu je rýchle nabíjanie. Vozidlo je vybavené batériou s kapacitou 17,3 kWh, ktorá umožňuje dobitie z 30 na 80 % kapacity za 35 minút.

Youth Edition využíva 30 kW elektromotor, ktorý je namontovaný vzadu. Poskytuje krútiaci moment 92 Nm. Maximálna rýchlosť vozidla je 100 km/h, avšak výrobca neuvádza presný čas zrýchlenia na túto rýchlosť.

Nová generácia

Portál CarNewsChina, na základe dokumentov od MIIT, uvádza, že na trh prichádza nová generácia Wuling Hongguang Mini EV. Bude mať rozmery 3256 mm na dĺžku, 1510 mm na šírku a 1578 mm na výšku, s rázvorom 2190 mm.

Wuling. Zdroj: carnewschina.com

Nový model je síce o niečo väčší, ale podobný, zmenou prešiel iba vonkajší dizajn. Podľa dokumentov MIIT nový model prinesie možnosť dvojfarebnej karosérie s bielou strechou alebo strechou v rovnakej farbe ako karoséria. K dispozícii budú aj dva rôzne štýly krytov nábojov kolies a rôzne farebných varianty karosérie. Interiér zostáva nezmenený, so štyrmi sedadlami a zadnými dverami typu hatchback.

Wuling Hongguang Mini EV je vybavený zadným elektromotorom s výkonom 30 kW, rovnakým, aký bol použitý v minuloročnej verzii, ktorý je teraz súčasťou štandardnej výbavy. Maximálna rýchlosť vozidla je 100 km/h. Očakáva sa, že nový model bude stáť okolo 32 000 juanov (4 058 eur).

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú