Od 1. októbra 2024 GreenWay, najväčší poskytovateľ nabíjacích služieb pre elektromobily v strednej a východnej Európe, zavádza zmeny v cenách a ponuke svojich nabíjacích programov. Zmeny prinášajú výhodnejšie ceny za kilowatthodinu (kWh) namiesto predplateného objemu energie.

Pribúda úplne nový program

Pre tých, ktorí často jazdia a pravidelne nabíjajú vo verejnej sieti, je určený nový mesačný program Energia Premium. Tento program zahŕňa 150 kWh predplatenej energie za mesačný poplatok 59,90 € vrátane DPH, pričom po vyčerpaní predplatenej energie platí výhodná cena 0,29 € za kWh na bežných nabíjacích staniciach a 0,40 € za kWh na rýchlonabíjačkách. Tento program je určený vodičom, ktorí potrebujú viac energie, než im ponúkal doteraz najväčší program Energia Max.

GreenWay reaguje aj na používateľov, ktorí nevyužívali celý predplatený objem v programe Energia Max. Od októbra bude tento program dostupný za 21,90 € mesačne, pričom obsahuje 50 kWh. Po vyčerpaní tejto energie sa uplatňujú ceny 0,29 € za kWh na bežných staniciach a 0,45 € za kWh na rýchlonabíjačkách.

Programy Energia Štandard a Energia Plus zostávajú nezmenené.

GreenWay

Zmeny v roamingu

V súvislosti so zvyšujúcimi sa cenami za roaming medzi operátormi, GreenWay ruší politiku „Roam like at home“. Táto politika umožňovala rovnaké ceny nabíjania doma aj u roamingových partnerov. Dôvodom je, že roamingové ceny medzi operátormi sú dlhodobo vyššie, než ceny pre koncových zákazníkov, čo nútilo GreenWay dotovať nabíjanie svojich zákazníkov v zahraničí. Nabíjanie v roamingových sieťach bude naďalej dostupné, avšak zákazníci si budú musieť cenu overiť prostredníctvom aplikácie GreenWay EV Charging alebo cez zákaznícku zónu na webovej stránke.

GreenWay kladie dôraz na ekologickú stránku nabíjania. Všetka energia v ich sieti pochádza z obnoviteľných zdrojov, vďaka spolupráci so slovenským dodávateľom Greenlogy. Tento krok je súčasťou snahy GreenWay minimalizovať svoju uhlíkovú stopu a podporovať bezemisnú dopravu na Slovensku.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú