Hlavná televízna sezóna sa začína a dvojica našich najsledovanejších hráčov sa opäť púšťa do ostrej bitky o diváka. Skupiny Markíza a JOJ pre divákov počas tohtoročnej jesene prichystali niekoľko prekvapení, vo veľkom však stavili predovšetkým na pokračovania svojich úspešných formátov z minulosti.

Okrem domácej tvorby sa diváci na kanáloch JOJ a Markízy dočkajú aj premiér viacerých veľkých kinohitov. Príde napríklad úspešný dobrodružný film Uncharted alebo nahláškovaný akčný veľkofilm s Bradom Pittom. Ako teda bude vyzerať najdôležitejšia sezóna na slovenských obrazovkách?

Vráti sa Farma aj šou s talentmi

Markíza a JOJ v minulosti predstavili viaceré úspešné formáty reality šou, iba máloktoré z nich sa však medzi slovenskými divákmi tešia takej popularite ako a Farma a Česko Slovensko má talent, z ktorých sa už stali televízne stálice.

Je to vidieť aj pri pohľade na ich ročníky. Markíza do ponuky na jeseň zaradí nový, v poradí už 16. ročník Farmy, pri Česko Slovensko má talent pôjde už o 12. diel série. Celkovo Markíza Farmu do programu zaradí už ôsmy rok po sebe, čo jasne ukazuje, že formát divákom chutí.

Pri Farme sa okrem odhodlaných farmárov k slovu opäť dostane aj umelá inteligencia Alica. Reality šou prinesie množstvo extravagantných súťažiacich, ktorí budú okrem farmárskych úloh musieť plniť aj nové inovatívne výzvy určené na preverenie ich vytrvalosti.

Moderátorom novej farmy zostane Marek Fašiang a hospodárom Martin Bagár, ktorí sa budú musieť posnažiť zdvihnúť čísla sledovanosti. Minulý ročník Farmy viacerých divákov kvôli zmene formátu príliš nenadchol, čo sa ukázalo aj na historicky najnižšej sledovanosti finálového duelu.

JOJ-ka bude Farme konkurovať svojou televíznou stálicou, dvanástym ročníkom Česko Slovensko má talent. Formát netreba nijak špeciálne predstavovať, na divákov čaká množstvo talentovaných súťažiach, ale i úsmevných či trápnych prešľapov.

Obľúbená reality šou sa v novom ročníku pokúsi zaujať miešaním poroty a predstavením staronových tvárí. Na scénu sa vrátia Leoš Mareš, Mária Čírová a Eva Burešová. Mareš bude spoločne s Jarom Slávikom a Jakubom Prachařom patriť k stálej porotcovskej trojici, zvyšok obsadenia sa bude dynamicky meniť.

Znamená to, že Mária Čírová a Eva Burešová si budú miesto v porote vymieňať s doterajšími stálicami Dianou Mórovou a Martou Jandovou. Výsledkom bude neustále sa obmieňajúce zloženie poroty. Nový ročník na hlavnom kanáli JOJ odštartoval v nedeľu 1. septembra, vysielaný bude každú stredu o 20:40.

Stavia aj na romantiku

Dvojica našich najsledovanejších televízií ďalšie prinesie pokračovania ďalších diváckych hitov z minulosti. Aj v tomto prípade ide o osvedčené klasiky, ktoré sa medzi divákmi tešia dlhodobej popularite.

Po dvoch rokoch sa na Markízu vrátia príbehy z oddelenia internej medicíny Nemocnice Bezručova v seriáli Druhá šanca. Seriál vychádza z úspešnej talianskej predlohy a vrelého prijatia sa dočkal aj medzi Slovákmi, ktorým novinky z nemocničného prostredia dlhodobo chutia.

Hlavným hrdinom v tretej sérii zostáva charizmatický „Dok“ – staronový primár Andrej Fabián v podaní Jána Koleníka. Jeho najväčším protivníkom tentokrát nebude nikto z nadriadených ani kolegov, ale jeho vlastná hlava – Andrejovi sa totiž konečne začína vracať pamäť a spomienky na roky, ktoré boli dosiaľ preňho po strelnom poranení hlavy stratené.

Vlastný program z nemocničného prostredia do vysielania nasadí aj televízia JOJ. Bude ním v poradí už deviata séria diváckeho hitu Nemocnica. Po Paneláku sa Nemocnica stáva druhým najdlhšie vysielaným seriálom skupiny JOJ. Tvorcovia sľubujú ďalšie dramatické príbehy, návrat obľúbených postáv, ale tiež predstavenie nových hereckých tvárí.

JOJ

Na divákov pri Nemocnici čaká zmena – z pôvodného formátu vysielania dvakrát za týždeň už bude seriál vysielaný iba raz týždenne. Patriť mu budú utorkové večery o 20:40. Po Nemocnici skupina JOJ do vysielania nasadí druhú sériu Tomáš a Diana.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú