Aktualizované 20. augusta: Akčná komédia Borderlands síce do kín vstúpila iba pred dvoma týždňami a naďalej sa premieta aj na Slovensku, film však bude už čoskoro dostupný aj v online priestore. Dorazí sem vo výnimočne krátkom čase.

V kinách sa mu vôbec nedarilo

Ako informuje Forbes, Borderlands bude v ponuke streamovacích služieb dostupný už od 30. augusta. Ide o rekordne rýchle zaradenie filmu do online videoték, bežnou praxou v súčasnosti totiž býva pridanie v rozmedzí od dvoch do štyroch mesiacoch po premiére. Borderlands bude online dostupný už necelý mesiac po uvedení v kinách.

Snímka bude už 30. augusta dorazí na PVOD platformy ako Apple TV či YouTube Filmy, je však otázne, či bude v rovnaký deň dostupná aj na Slovensku alebo príde o niečo neskôr, ako býva pri niektorých blockbusteroch zvykom. Následne bude film zaradený aj do ponuky tradičných streamovacích služieb.

Rekordne rýchle pridanie Borderlands do knižníc online platforiem je priamou reakciou distribútora na mizerné tržby. Film v diváckom záujme prepadol na plnej čiare a zatiaľ dokázal zarobiť iba 21,3 milióna dolárov. Vzhľadom na ambiciózny rozpočet, ktorý sa približoval k 145 miliónom dolárov (vrátane marketingu a distribúcie), ide o obrovský komerčný prešľap.

Je isté, že Borderlands skončí ako jeden z najväčších finančných prepadákov posledných rokov. Nová akčná komédia doplatila predovšetkým na nepresvedčivé kvality a katastrofálne recenzie pred premiérou, v ktorých sa stala najhoršie hodnotenou hernou adaptáciou v histórii.

Tvorcovia sa promptne snažili situáciu hasiť a spoločne s vývojárskym štúdiom Gearbox Studios ľudí vyzvali, aby snímke dali šancu a spravili si názor sami. Ani samotní diváci však z filmu nie sú dvakrát nadšení a hovoria prinajlepšom o priemernej záležitosti.

Pôvodný článok: 

Adaptácie slávnych herných sérií sa síce vďaka The Last of Us či Fallout aktuálne vezú na víťaznej vlne, to však neznamená ich automatický úspech. V uplynulých dňoch sa o tom na vlastnej koži presvedčili tvorcovia filmu Borderlands, ktorý čerstvo dorazil do kín.

Je to pohroma

Akčná novinka, ktorá je postavená na rovnomennej hernej sérii, sľubovala drsnú adrenalínovú jazdu plnú nekorektného humoru a hravého vizuálu. Napokon však tvrdo narazila na divácky nezáujem. Podľa Variety film za otvárací víkend v kinách celosvetovo zarobil iba 16,5 milióna dolárov, čím podliezol aj pesimistické očakávania analytikov.

Pre štúdio Lionsgate ide o finančnú katastrofu. Výroba filmu stála 115 miliónov dolárov, ďalších 30 miliónov išlo na marketing a distribúciu. Forbes síce informuje, že 60 % z nákladov na výrobu bolo pokrytých už pred jeho vydaním prostredníctvom zahraničných predajov lístkov, napriek tomu sa z Borderlands stane jeden z najväčších kasových prepadákov tohto roka.

Filmu podľa analytikov ublížilo hneď niekoľko aspektov. Doplatil napríklad na silnú konkurenciu v podobe žánrovo podobného Deadpool & Wolverine, ktorý aktuálne valcuje kiná a cez víkend v tržbách prekonal už miliardu dolárov. V kinách tiež diváci prekvapivo dali prednosť romantickej komédii Končí sa to nami, ktorá je na rozdiel od Borderlands veľmi príjemným komerčným prekvapením.

Lionsgate / Borderlands

Finančné výsledky novinky pre Variety stručne a výstižne zhrnul analytik David A. Gross. „Je to obrovský prešľap. Ak má akčná komédia medzi divákmi fungovať, musí byť vtipná. Takmer nikto si ale nemyslí, že tento film je.

Štúdio Lionsgate môže v ďalšom týždni očakávať strmý prepad, keďže už tento týždeň do kín dorazí ďalšia silná konkurencia v podobe Votrelec: Romulus. Je preto pravdepodobné, že vo veľmi blízkej budúcnosti bude Borderlands z kín úplne stiahnutý a poputuje do online priestoru, kde ho distribútori začnú ponúkať na platených online službách ako Filmy YouTube či Apple TV. Následne Borderlands pristane aj v ponuke niektorej zo streamovacích služieb.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú