Comic Con v San Diegu každoročne patrí medzi najväčšie udalosti roka, predovšetkým čo sa týka noviniek od Marvelu. Komiksový kolos síce aktuálne búra kiná svojou novinkou Deadpool & Wolverine, aktuálne odhalil aj veľké plány do budúcnosti, ktorým dominuje návrat milovaného herca Roberta Downeyho Jr. Nie však v podobe Iron Mana, ako to všetci očakávali.

Vráti sa ako hlavný záporák

Marvel iba pred pár hodinami potvrdil, že Robert Downey Jr. sa vracia na scénu. Herec sa ako excentrický miliardár Tony Stark alias Iron Man doposiaľ objavil v celkovo 11 filmoch Marvelu, bol členom Avengerov a patril k absolútnym diváckym favoritom.

Downey Jr. sa iba nedávno vyjadril, že je otvorený svojmu návratu do MCU, logickým predpokladom preto bolo, že sa vráti do svojej ikonickej úlohy a opäť si navlečie lietajúcu zbroj. Nič podobné sa ale nestane.

Marvel potvrdil, že herec sa v ďalších fázach MCU objaví ako Victor Von Doom, jeden z najväčších a najmocnejších antagonistov celého komiksového univerza.

Marvel bombastickou správou potvrdil svoje dávnejšie vyhlásenia, že našiel náhradu za Kanga Dobyvateľa, ktorý mal patriť k hlavným antagonistom piatej a šiestej fázy MCU. Herec Jonathan Majors, ktorý Kanga stvárňoval, bol však medzičasom odsúdený za domáce násilie a Marvel sa od neho dištancoval, čo viedlo aj k prekopaniu plánov.

Downey Jr. ako Victor Von Doom sa objaví v dvojici filmov Avengers. Prvý z nich príde v roku 2026 a ponesie názov Avengers: Doomsday, ďalší s podtitulom Secret Wars dorazí v máji 2027. O oba filmy sa režisérsky postarajú bratia Russovci, ktorí pri posledných Avengeroch ukázali, že si vedia slušne poradiť s veľkým množstvom silných postáv.

Je však pravdepodobné, že Downey Jr. sa aspoň v malej miere objaví už v budúcoročnej snímke Fantastická štvorka: Prvé kroky. V tejto novinke bol síce ako hlavný antagonista potvrdený Galactus, vzhľadom na skutočnosť, že Victor Von Doom patrí k hlavným nepriateľom Reeda Richardsa, vedúceho Fantastickej štvorky, by sme Downeyho Jr. mohli v budúcoročnej snímke očakávať prinajmenšom v potitulkovkej scéne.

Nevyspytateľný záporák

Victor von Doom, známy aj ako Doctor Doom, sa prvýkrát sa objavil v komikse Fantastic Four #5 v roku 1962. Narodil sa v Latverii, fiktívnej krajine východnej Európy, kde bol jeho otec liečiteľom a jeho matka čarodejnicou. Po smrti svojich rodičov sa Victor stal geniálnym vedcom a čarodejom.

Študoval na univerzite, kde sa stretol s Reedom Richardsom, neskorším Mr. Fantastic. Victor bol posadnutý snahou zachrániť svoju matku z pekla, čo ho priviedlo k experimentom, ktoré sa však pokazili a znetvorili jeho tvár.

Iron Man
TMDB

Po tomto incidente Victor odišiel z USA a cestoval po svete, až nakoniec našiel mníchov v Himalájach, ktorí mu pomohli vyrobiť jeho ikonickú kovovú masku a brnenie. Vrátil sa do Latverie, kde zvrhol vládcu a stal sa diktátorom svojej rodnej krajiny.

Doctor Doom je jedným z najväčších a najinteligentnejších zloduchov v univerze Marvelu. Má rozsiahle znalosti v oblasti vedy a technológie, ako aj v mágii. Jeho brnenie je plné rôznych zbraní a zariadení, a poskytuje mu nadľudskú silu a odolnosť. Doom je často zobrazovaný ako nemesis Fantastickej Štvorky, najmä Reeda Richardsa, ale aj ako protivník mnohých ďalších hrdinov vrátane Avengerov a X-Menov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú