Budúcnosť univerza Hry o tróny vyzerá mimoriadne sľubne. Len túto nedeľu na obrazovkách úspešne odštartovala nová séria Rod draka, spoločnosť Warner Bros. Discovery však nelení a aktívne pracuje hneď na niekoľkých ďalších projektoch. Najbližšie k vzniku má novinka Knight of the Seven Kingdoms, ktorá vyjde už na budúci rok.

Ponúkne jedinečný príbeh

Pripravovaný seriál sa už aktuálne nakrúca a spoločnosť Warner Bros. Discovery sa pochválila aj prvým oficiálnym obrázkom.

Knight of the Seven Kingdoms bude postavený na rovnomennej knižnej sérii George R.R. Martina a predstaví príbehy potulného rytiera Dunka Vysokého a jeho panoša Egga, ktorý je v skutočnosti Aegon V. Targaryen a neskôr zasadne na Železný trón.

Seriál bude dejovo zasadený približne 100 rokov pred udalosti Hry o tróny. Uvidíme v ňom teda následky ničivej občianskej vojny v seriáli Rod draka, ktorý siaha ešte ďalej do minulosti a odohráva sa približne 200 rokov pred seriálom Hra o tróny.

Knižná predloha zatiaľ pozostáva z troch hlavných poviedok, aj keď známy autor potvrdil, že ak sa seriál dočká kladného prijatia, rád by napísal aj ďalšie. Prvá séria sa sústredí na prvú poviedku s názvom Potulný rytier, v ktorom sa dvojica stretne a zamieri na veľký rytiersky turnaj.

O čom seriál bude?

Prvá séria sleduje príbeh čerstvo pasovaného rytiera Dunka, ktorý sa po smrti svojho pána potĺka krajinou a chystá sa zúčastniť rytierskeho turnaja v King’s Landing.

Na ceste do hlavného mesta Dunk stretá opusteného holohlavého chlapca Egga, ktorého sa ujme a spraví z neho svojho panoša. Dunk sa tu čoskoro dostáva do problémov – jeho rytierskemu titulu nikto neverí, navyše sa pri obrane svojej priateľky dostane do sporu s princom Aerionom Targaryenom, za čo mu hrozí odseknutie ruky.

Dunk chce svoju nevinu dokázať v čestnom súboji, princ Aerion však požaduje Súboj Siedmych, v ktorom sa na každú stranu postaví sedem mužov a spoločne bojujú na život a smrť. Na stranu Dunka sa po odhalení identity jeho panoša pridáva aj jeden z najlepších bojovníkov v kráľovstve, princ Baelor Targaryen, ktorý však padne v neskoršom brutálnom súboji.

Dunk zo Súboja Siedmych odchádza víťazne, je prehlásený za nevinného a spoločne s Eggom pokračuje ďalej vo svojom ďalšom dobrodružstve. V ďalšej knihe sa dvojica ocitne v strede vojny medzi dvoma rodmi, v tretej knihe odhalí sprisahanie. George R.R. Martin pôvodne plánoval sériu Dunka a Egga natiahnuť na 9 kníh, kvôli časovej vyťaženosti však zatiaľ zostáva len pri troch.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Max (@streamonmax)

Novinka už si našla ústrednú dvojicu protagonistov. Dobrosrdečného a naivného rytiera Dunka stvárni herec Peter Claffey, jeho panoša Egga zastane iba 9-ročný Dexter Sol Ansell. V oboch prípadoch ide o neznámych hercov, pre ktorých môže seriál znamenať zásadný zvrat v kariére. Prvá séria bude pozostávať zo šiestich epizód, premiéra je predbežne naplánovaná v druhej polovici budúceho roka.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú