Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Dnešný deň je pre čínsku spoločnosť Xiaomi významný. Prvýkrát za svojho pôsobenia totižto na globálnej úrovni prestavili nový smartfón, ktorého názov je Xiaomi Mi4i.

Sleduj FónyzČíny.sk aj na Facebooku a Google+!

Xiaomi Mi4i vychádza z minuloročného vlajkového modelu Xiaomi Mi4. Nový smartfón však prináša unibody konštrukciu, ktorá je tentoraz celá vyrobená z plastu. Telo Mi4i je dokonca ešte tenšie ako telo klasickej Mi4 a jeho hrúbka je len 7,8 mm, zatiaľ čo hrúbka Mi4 je 8,9 mm. Celkové rozmery Xiaomi Mi4i sú  138.1 x 69.6 x 7.8 mm a váha len 130 gramov.

xiaomi_mi4i-3
Smartfón prichádza s 5″ Sharp/JDI displejom s rozlíšením 1920 x 1080 pixelov, ktoré na takto veľkom displeji tvorí hustotu pixelov 441 ppi. Mi4i prichádza s technológiou“Sunlight display„, vďaka ktorej je jasnejší a bude veľmi dobre viditeľný aj na slnku. Ďalším dôležitým faktorom je batéria. Tá má v prípade Mi4i kapacitu 3120 mAh a Xiaomi sľubuje výdrž 1 a pol dňa. Batéria podporuje aj rýchle nabíjanie.

Xiaomi Mi4 najlacnejšie kúpite v tomto obchode

Čo sa týka výkonu, Xiaomi Mi4i prichádza s procesorom Qualcomm Snapdragon 615 2. generácie, ktorý má 8 jadier a je založený na 64-bitovej architektúre. Procesor obsahuje 4 jadrá s taktom 1,7 GHz, ktoré budú zapnuté pri aplikáciách náročných na výkon. Naopak, batériu budú šetriť ďalšie 4 jadrá s taktom 1,1 GHz, ktoré sa zapnú pri menej náročných aplikáciách. Procesoru tiež sekunduje operačná pamäť RAM typu DDR3 s veľkosťou 2 GB, zatiaľ čo pre vaše dáta bude k dispozícii vnútorná pamäť s kapacitou 16 GB.

xiaomi_mi4i
Xiaomi myslelo aj na ľudí, ktorí svojím smartfónom fotografujú častejšie ako fotoaparátom. Preto prichádza Mi4i s 13 MPx fotoaparátom s clonou f/2.0, ktorý opäť vyrobila spoločnosť Sony. Samozrejmosťou je aj duálny LED blesk a predná kamera s rozlíšením 5 MPx a clonou f/1.8. Predná kamera prichádza s novou softvérovou funkciou nazvanou „Beautify“, ktorá vaše selfie ešte viac skrášli.

xiaomi_mi4i-2

V špecifikáciách Xiaomi Mi4i sa nachádza aj podpora 4G LTE sietí v pásmách FDD, Dual SIM, WiFi 802.11 ac s technológiou MU MIMO, ktorá zaručí až trikrát rýchlejšie sťahovanie. K dispozícii je aj Bluetooth 4.1 a Mi4i bude prvý Xiaomi smartfón, ktorý príde s novým Androidom 5.0 Lollipop. K dispozícii bude 30. apríla v Indii, v Hong Kongu sa začne predávať v máji. A to najlepšie nakoniec. Cena nového Xiaomi Mi4i smartfónu sa zastavila na úrovni 190 eur!

Myslíte si, že Xiaomi Mi4i bude ďalším úspešným smartfónom tejto mladej spoločnosti? 

Zdroj: Mi.com

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú