Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

banner-p9
Spoločnosť Huawei poznáme ako medzinárodného výrobcu smartfónov, ktorý svoje kúsky predáva takmer po celom svete. Stále sa však snaží zameriavať sa aj na svoj domáci trh, pre ktorý každoročne uvádza exkluzívne zariadenia. Jedným takým je aj najnovší Huawei G9 Plus.

Smartfón Huawei G9 Plus je teda primárne určený pre čínsky trh. Na neúprosnom trhu so smartfónmi sa Huawei svojou novinkou snaží zaujať celokovovou konštrukciou, pričom po hardvérovej stránke spadá do strednej triedy. 5,5″ FullHD IPS displej už svojou veľkosťou neprekvapí a prekvapivé nie je ani použitie ochranného skla s 2,5D zahnutím. Predná strana obsahuje aj 8 MPx selfie fotoaparát. Rozmery smartfónu dosahujú hodnôt 151.8 x 75.7 x 7.3 mm a jeho hmotnosť 160 gramov.

Huawei P9 Lite Dual SIM môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

huawei-g9-plus-4

O dostatočný výkon sa postará osemjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 625 s taktom 2 GHz, ktorého jadrá boli vyrobené modernou 14 nm technológiou. Grafický akcelerátor Adreno 506 zvládne aj náročnejšie hry, 3 GB / 4 GB operačná RAM pamäť sa zasa postará o bezproblémový multitasking. Vnútorná pamäť poskytne 32 GB kapacitu pre vaše súbory a v prípade potreby ju bude možné rozšíriť pomocou microSD kariet o ďalších 128 GB.

huawei-g9-plus

Zadná strana sa stala domovom pre 16 MPx snímač Sony IMX298 s optickou stabilizáciou obrazu, 4K videom a duálnym LED bleskom. Rovnaký fotoaparát nájdeme napríklad v Xiaomi Mi5, OnePlus 3 alebo Nubii Z11. Okrem toho tu nájdeme aj snímač odtlačkov prstov, ktorý by mal smartfón odomknúť do 0,3 sekundy. Pod kovovým zadným krytom je umiestnená 3340 mAh batéria a po stránke softvéru je dostupný novší Android 6.0 Marshmallow prekrytý nadstavbou EMUI 4.1. Oficiálna cena v domovskej Číne bola stanovená na 2399 juanov, čo je v prepočte približne 320 €. Cenovka platí pre verziu s 3 GB RAM, pričom cena vyššej verzie zatiaľ známa nie je. Predaj odštartuje 25. augusta.

huawei-g9-plus-2

huawei-g9-plus-1

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú