Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

banner-redmi-note-3
Xiaomi je známe svojou novou tvrdou politikou, ktorou odrádza užívateľov pred inštaláciou takzvaných Custom ROM, teda prispôsobených verzií operačného systému od komunity. Posledným klincom do rakvy bolo uzamknutie bootloadera. Komunitu však nič nezastaví, a tak aj toto je už možné v súčasnosti riešiť. Aj napriek možnostiam sa nájdu fanúšikovia, ktorých to od inštalácie odradí.

Sleduj FónyzČíny.sk aj na FacebookuGoogle+ Instagrame!

Všetky Xiaomi smartfóny prichádzajú s predinštalovanou nadstavbou MIUI, ktorá je veľmi výrazne pozmenená. Grafické prostredie je takmer na nerozoznanie od oficiálneho Androidu od spoločnosti Google. Vďaka tonám užitočných funkcií si nadstavba získala veľké mnozštvo priaznivcov, ale ako vždy, tak aj tu sa nájdu nejaké nevýhody. Jednou z nevýhod je pomalý prechod na vyššie verzie systému Android. Čoskoro je tu Android 7, ale Android 6 sa dostal na Xiaomi smartfóny len v júli.

xiaomi-redmi-note3-pro-recenzia (16)

Xiaomi Redmi Note 3 Pro 32 GB len za 159 €!

Dalo by sa povedať, že úplnym opakom od MIUI je nadstavba CyanogenMod. Charakterizuje ju takmer čistý Android s takmer nekonečnými možnosťami prispôsobovania. Systém je svižný a veľmi rýchlo sa adaptuje na nové verzie systému Android. Vyvíjaný je veľkou komunitou používateľov po celom svete. Majitelia smartfónu Xiaomi Redmi Note 3 získavajú teraz exkluzívnu možnosť nainštalovať do svojho zariadenia najnovší CyanogenMod 13 Nightly, a to oficiálnou cestou. Slovo nightly v názve symbolizuje, že sa jedná o veľmi často aktualizovanú verziu. Používateľ takto získava prístup k najnovším funkciám, vychytávkam, bezpečnostným záplatám, ale občas aj menším chybičkám krásy, ktoré budú zase v neskorších verziách opravené. Menej skúseným používateľom je odporúčané počkať si radšej na stabilnejšiu verziu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú