Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Len pred dvoma týždňami sa oficiálne začal nakrúcať spin-off k seriálovému fenoménu Game of Thrones s názvom House of the Dragon a na Instagram seriálu už pribudli prvé pozdravy z pľacu.

Na čerstvej trojici vôbec prvých oficiálnych obrázkov z nakrúcania môžeme vidieť herečku Emmu D’Arcy ako princeznú Rhaenyru Targaryen v sprievode princa Daemona. Toho v seriáli stvárni britský herec Matt Smith, známy napríklad z prvých dvoch sérií netflixového hitu The Crown.

Na čom si seriály vychutnáš v skvelej kvalite?

Pozri si ich na 58-palcovom televízore s technológiou Ambilight, 4K rozlíšením, operačným systémom Android a podporou HDR10+.

PREČÍTAJ SI CELÝ –>ČLÁNOK<–

Rhaenyra je prvorodený potomok kráľa Viserysa a už od útleho detstva bola vychovávaná k tomu, aby raz po otcovi prebrala správu nad Westerosom. Je zručnou bojovníčkou a jazdkyňou na drakoch, vyniká však aj krásou a ostrým intelektom.

Prince Daemon je jedným z najnebezpečnejších mužov na kontinente, ktorý v súboji len ťažko hľadá rovnocenného protivníka. Zároveň je kráľovým mladším bratom a patrí medzi vôbec najobľúbenejšie postavy literárneho tvorcu George R. R. Martina.

Ollie Upton/HBO

Ďalší obrázok sa sústredí na jedného z najbohatších a najvplyvnejších mužov Westerosu, lorda Corlysa Velaryona, známeho tiež pod prezývkou Sea Snake. Okrem rozprávkového bohatstva lord Velaryon disponuje najväčšou námornou flotilou na kontinente a je mimoriadne zručným moreplavcom. Podobizeň mu v seriáli prepožičia herec Steve Toussaint (It’s A Sin).

Ollie Upton/HBO

Na treťom a v tejto chvíli aj poslednom zábere z nakrúcania môžeme vidieť herečku Oliviu Cooke v role Alicent Hightower, druhej ženy kráľa Viserysa, ktorá mu porodila dvoch synov a otvorene sa nenávidela a opovrhovala jeho prvou dcérou, princeznou Rhaenyrou.

Na snímke jej asistuje herec Rhys Ifans, známy napríklad z Harryho Pottera, ktorý v seriáli stvárňuje kráľovho pobočníka Otta Hightowera. Ten je zároveň otcom Viserysovej ženy Alicent a kniha ho opisuje ako verného sluhu ríše.

Ollie Upton/HBO

Veľké očakávania

House of the Dragon aj vďaka obrovskej popularite Hry o tróny patrí k najočakávanejším seriálom súčasnosti. Dej pripravovanej novinky je zasadený približne 300 rokov pred udalosti Game of Thrones a sústreďuje sa na panovanie dračieho rodu Targaryeonov.

Pripravovaný seriál je inšpirovaný knižnou predlohou spisovateľa Georga R. R. Martina Fire & Blood, ktorá však na rozdiel od knižnej série Song of Ice and Fire, na ktorej je postavené Game of Thrones, príbeh dávkuje skrz zápisky a spomienky historikov.

Prvá séria House of the Dragon bude pozostávať z desiatich častí, premiéru HBO plánuje na budúci rok. O réžiu prequelu sa postará Miguel Sapochnik, ktorý sa s prestávkami podieľal aj na Game of Thrones. Asi najzvučnejšími projektami režiséra je vynikajúca dvojica epizód pôvodného seriálu. Prvou je stret Jon Snowa s Nočným kráľom, druhou naopak ikonická bitka bastardov v šiestej sérii.

Zaujíma ťa, o čom House of the Dragon bude a aké ďalšie postavy v očakávanom seriáli uvidíš? Nevynechaj náš veľký prehľad, v ktorom sa o novinke dozvieš úplne všetko.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú