Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Populárna služba na správu hesiel, 1Password, spúšťa v týchto dňoch novú a extrémne užitočnú funkciu. V spolupráci so službou Privacy.com si používatelia budú môcť vytvárať ľubovoľné množstvo virtuálnych kreditných kariet, s hromadou špcifických vlastností, informuje portál MacRumors.

Internetové platby budú s touto funkciou zasa o čosi bezpečnejšie. Novinka v službe 1Password umožní používateľovi vytvoriť ľubovolnú virtuálnu kreditnú kartu, ktorej môže nastaviť jednorázový či mesačný limit alebo ju môže obmedziť iba na platby pre konkrétny web.

Takáto karta disponuje vlastnými platobnými údajmi, a tak je v podstate nemožné, aby sa útočníci v prípade odcudzenia údajov dostali k hlavnej karte, z ktorej budú všetky virtuálne karty dobíjané. Ak si napríklad používateľ obmedzí kartu iba pre platby na Netflixe, nebude možné touto kartou platiť nikde inde, ako na webe streamovacej platformy.

Novinka je momentálne dostupná pre používateľov z USA a zatiaľ len ako rozšírenie Google Chrome s ďalšími prehliadačmi na ceste. Vytvorenie virtuálnej karty je veľmi jednoduché a intuitívne. Ako píše 9to5mac, pri každej karte sa dá nastaviť jej názov, hodnota za ktorú sa má dobiť a samozrejme aj frekvencia dobíjania.

Zdroj: MacRumors, 9to5mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú