Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Len nedávno sme ťa informovali o najočakávanejších seriálových novinkách, ktoré nás tento rok ešte čakajú. Nechýbal medzi nimi ani sľubný fantasy seriál od Netflixu, v ktorom sa diváci vrátia do čias kráľa Artuša. Ten pred malou chvíľou dostal vôbec prvú upútavku aj dátum vydania.

Netflix konečne odhalil zopár informácií o svojej fantasy novinke Cursed. Seriál zasadený do dôb kráľa Artuša a čarovného meča Excalibur mal mať premiéru už počas minulého roka, Netflix však jeho premiéru údajne odsunul kvôli Zaklínačovi, s ktorým by si mohol konkurovať.

Odvtedy sme o Cursed takmer vôbec nič nepočuli, Netflix však divákom predstavil vôbec prvý trailer, v ktorom sme sa rovnako dozvedeli aj dátum vydania. Cursed do ponuky streamovacej služby dorazí už o necelý mesiac, 17. júla, kedy by malo byť dostupných všetkých 10 epizód.

Hlavnú úlohu vo fantasy novinke inšpirovanej knihou dvojice tvorcov Toma Wheelera a Franka Millera stvárni hviezda prvej série 13 Reasons Why, Katherine Langford, ktorá v Cursed zosobní hrdinku s magickými schopnosťami Nimue, predurčenú stať sa Jazernou pani.

Jazerná pani podľa niektorých verzií slávnej legendy dala Artušovi mocný meč Excalibur, vďaka čomu sa neskôr stal kráľom Anglicka. V iných verziách legendy zasa Jazerná pani Excalibur podarovala čarodejníkovi Merlinovi, ktorý ho následne zaklial do kameňa, odkiaľ ho mohol vytiahnuť iba budúci kráľ.

Bude teda zaujímavé sledovať, ktorú verziu príbehu si autori v seriálovej novinke vybrali. V každom prípade hlavnou hviezdou seriálu nebude kráľ Artuš, ale práve dospievajúca Nimue, ktorá sa nemusí popasovať len so stratou matky, ale tiež s dospievaním a objavenými magickými schopnosťami.

Okrem traileru a dátumu vydania Netflix odhalil aj galériu s obrázkami, ktoré približujú hlavné postavy seriálu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú