Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Prehliadač Chrome vo verzii 85 dostane malé vylepšenie, ktoré však zrejme zachráni mnoho používateľov od nechcene „zatvorených“ stránok. Ako píše AndroidPolice, zmena sa bude týkať takzvaného „drag-and-drop“ nahrávania súborov na stránky, ktoré funkciu podporujú.

Určite si sa už stretol s webovými stránkami, kde bolo možné nahrať súbor tým, že ho jednoducho pretiahneš z pracovnej plochy do okna webového prehliadača. Táto možnosť je veľmi návyková a pokojne sa tak môže stať, že sa budeš pokúšať takýmto spôsobom nahrávať súbory aj na stránky, ktoré funkciu nepodporujú.

Google

V takomto prípade prehliadač načíta vo zvolenom okne napríklad obrázok, ktorý si sa pokúšal nahrať a ty tak prídeš o všetok obsah, ktorý si mal na danej stránke vytvorený. Nechcenému „zatváraniu“ stránok však bude čoskoro koniec.

Google pridá do Chromu funkciu, ktorá v prípade, ak stránka nebude podporovať funkciu nahrávanie súborov pretiahnutím, otvorí súbor na novej karte a pôvodná stránka sa tak nezruší. Zmena je súčasťou jadra Chromium, takže sa prejaví aj v iných prehliadačoch, ktoré ho využívajú. Vydanie verzie 85, kde bude zmena stabilnou súčasťou, je naplánované na 25. augusta, píše LaptopMag.

Zdroj: AndroidPolice, LaptopMag

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú