Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Možno to znie zvláštne, ale čistiace prostriedky sa používajú aj pri oprave a servise mobilov, tabletov a notebookov bežne ako náradie na opravu. Niektoré môžete použiť aj doma na bežnú údržbu vášho notebooku, ako napríklad stlačený vzduch alebo antistatickú čistiacu penu na displej. Iné, napríklad kvapalina pre ultrazvukové čističky, sa používajú iba v profesionálnych servisoch mobilov.

My sme pre vás zisťovali, ktoré sú tie najviac používané. Opýtali sme sa pravých profesionálov na opravu a servis smartfónov, tabletov, notebookov a iných elektrických zariadení, teda vo FixServise. Aké to teda sú? Na čo všetko sa dajú použiť? 

Stlačený vzduch

Je asi najbežnejší a najviac používaný produkt z tohto zoznamu. Či už vás trápia omrvinky v klávesnici, prach na chladiči alebo ťažko dostupná špina. Stlačeným vzduchom môžete bez obáv vyčistiť prachom upchatý chladič vášho PC.

FixServis

Odborníci na opravu notebookov a počítačov z FixServisu nám potvrdili, že k nim pravidelne zavítajú kúsky, ktoré zostávajú nefunkčné po zásahu „majstrov s vysávačom”. Čistenie notebookov a PC stlačeným vzduchom je oveľa bezpečnejšie a efektívnejšie. Vo FixServise si môžete kúpiť balenia takéhoto pomocníka v dvoch veľkostiach:

  • stlačený vzduch v spreji na čistenie elektroniky – 400 ml
  • stlačený vzduch v spreji na čistenie elektroniky – 800 ml
Isopropyl-alkohol

Isopropanol alebo v skratke IPA použijete tam, kde stlačený vzduch nestačí. Napríklad prachom upchatý mikrofón by ste mohli stlačeným vzduchom ľahko poškodiť. Pre taký prípad je tu izopropylalkohol v spreji. Isopropanol je jeden z najlepších odstraňovačov akejkoľvek mastnoty. Je najuniverzálnejším náradím z tohto zoznamu.

FixServis

Ak by sme chceli opísať, kde všade je použiteľný, bolo by to na celý ďalší článok. Izopropylalkohol je použiteľný nielen pri servise mobilov, ale aj napríklad pri leštení automobilov alebo aj odstraňovaní mastných škvŕn či nálepiek v domácnosti.

FixServis

Pri oprave telefónov a čistení elektroniky sa využíva najmä na čistenie konektorov, čistenie oxidácie a odstraňovanie zbytkov lepidla. Vo FixServise ho nájdete buď v 1l balení alebo v 400ml spreji spolu s čistiacou kefkou:

  • Isopropyl alkohol – čistiaca kvapalina CLEANSER IPA Plus 1000ml (Isopropanol 100%)
  • Isopropyl alkohol – čistiaci sprej s kefkou CLEANSER IPA Plus 400ml (Isopropanol 100%)
Čistič plošných spojov

Je ďalší čistiaci sprej. Tento je primárne určený na plošné spoje alebo aj PCB dosky. Veľmi efektívne čistí mastnotu, zbytky po spájkovaní a zároveň má aj antikorózne účinky.

FixServis

Je nenahraditeľný v akomkoľvek elektroservise. Síce nie je tak univerzálny ako izopropylalkohol v spreji, no v čistení základných dosiek je oveľa účinnejší. Samozrejme aj tento sprej nájdete v ponuke FixServisu:

  • čistiaci sprej (PCB) s kefkou – CLEANSER PCC 15 – 400 ml
Antistatická pena na čistenie displejov

Je ďalší produkt, ktorý je bežným vybavením ako v domácnosti, tak aj pri servise mobilov, tabletov a notebookov. Je vhodná na čistenie akéhokoľvek monitora či displeja. Či už ide o LCD, TFT, LED alebo plazmu, táto pena zanechá povrch čistý, bez odtlačkov a šmúh.

FixServis

Navyše povrch ostane antistatický. S vysokou dávkou opatrnosti sa dá touto penou vyčistiť klávesnica PC alebo notebooku od mastných známok po používaní. Ako inak, aj túto penu nájdete v ponuke FixServisu:

  • čistiaca antistatická NANO pena na LCD v spreji – 400ml
Kvapalina pre ultrazvukové čističky

Je posledným pomocníkom nášho zoznamu čistiacich prostriedkov pre servis mobilov. Kvapalina sa používa ako náplň do ultrazvukových čističiek, ktoré sa používajú na dôkladné čistenie základných dosiek.

FixServis

Tieto čističky vyčistia aj tie nečistoty, ktorým sa podarí ukryť pred čistiacimi sprejmi pod rôznymi krycími plechmi a záhybmi. Pochopiteľne, aj túto kvapalinu nájdete v ponuke FixServisu:

  • kvapalina pre ultrazvukové čističky Microsonic CLEAN PCB K2 1000ml

Produkty pre čistenie elektroniky, ale aj oveľa viac nájdete v ponuke FixServisu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú