Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Slovenská bezpečnostná spoločnosť ESET sa stáva ustanovujúcim členom App Defense aliancie, ktorá bude mať za úlohu chrániť mobilné aplikácie v obchode Google Play a viesť výskum zameraný na zlepšenie jeho zabezpečenia.

Spoločnosť ESET dnes vydala tlačovú správu, ktorou dáva na známosť, že sa stáva zakladajúcim členom App Defense aliancie spoločnosti Google.

Jej primárnym cieľom bude proaktívne chrániť aplikačný obchod Google Play, ktorý je primárnym zdrojom aplikácií pre zariadenia s operačným systémom Android.

Google App Defence Aliance with ESET
Zobraziť celú galériu (2)
ESET získal toto partnerstvo aj vďaka tomu, že takmer 40 percent jeho zamestnancov pracuje vo výskume a vývoji, vďaka čomu sú nie len zákazníci spoločnosti chránení pred najnovšími a najpokročilejšími počítačovými hrozbami. Zdroj: Google

ESET v rámci partnerstva s Googlom poskytne svoju oceňovanú detekciu a know-how pre Android ekosystém a bude taktiež viesť výskum zameraný na zlepšenie zabezpečenia obchodu Google Play.

ESET sa tak stáva ustanovujúcim členom a svoju činnosť v aliancii začal už 6. novembra 2019. Vznik tejto aliancie prichádza po predchádzajúcich úspešných partnerstvách, ktoré má v súčasnosti so spoločnosťou Google.

„To, čo bolo predtým reaktívnym úsilím o zachytenie bezpečnostných zraniteľností, je teraz plnohodnotnou a proaktívnou kampaňou s cieľom ochrániť miliardy ľudí a firiem priamo pri zdroji. ESET je neustále v popredí výskumu bezpečnostných hrozieb. Spolu s ESETom budú môcť ďalší členovia App Defense Alliance poskytovať Googlu informácie, ktoré budú viesť k odstráneniu hrozieb a pomôžu  používateľom systému Android zostať o krok pred počítačovými útočníkmi,“ povedal Lukáš Štefanko, výskumník spoločnosti ESET zameraný na Android malware.

Výskumné tímy spoločnosti ESET sa vďaka tomuto partnerstvu zapoja do hĺbkovej analýzy všetkých aplikácií v rámci obchodu Google Play, čím pomôžu aktívne chrániť ich používateľov.

ESET tak bude v rámci tejto spolupráce Googlu poskytovať svoje rozhodnutia o aplikáciách, ktoré označí ako škodlivé, potenciálne škodlivé alebo nežiaduce, a to ešte pred sprístupnením aplikácií v obchode Google Play.

„Pri online ochrane domácich používateľov a firiem intenzívne spolupracuje Google s členmi bezpečnostnej komunity už roky. Dnešná správa je najnovším príkladom takejto spolupráce.

Partnerstvo s uznávaným členom IT bezpečnostnej komunity, akým je spoločnosť ESET, zvýši ochranu ekosystému Google Play. Tešíme sa až uvidíme, čo naše tímy dokážu spoločne dosiahnuť,“ povedal Dave Kleidenmacher, vedúci zabezpečenia platformy Android v spoločnosti Google.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú