Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Chris Hughes, spoluzakladateľ najväčšej sociálnej siete na svete, bojuje za rozpad Facebooku. Podľa neho má Mark Zuckerberg až príliš veľkú moc, píše CNET.

Hughes v posledných týždňoch diskutoval s predstaviteľmi vlády USA a regulačnými orgánmi, ktoré aktuálne skúmajú, či nemá Facebook až príliš veľkú silu na trhu. Tvrdí, že by mali Facebook oddeliť od Instagramu a Whatsappu, ktoré sociálna sieť odkúpila.

Na niektorých stretnutiach s vládnymi predstaviteľmi sa prezentoval 39-stranovou prezentáciou, ktorá ukazuje dôvody na právny postup na rozpad sociálnej siete a čerpá z desaťročí precedensu protimonopolného práva v USA, píše The Washington Post. Ťažiskom prípadu je, že masívna používateľská základňa Facebooku z neho spravila monopol. Viac ako 2,7 miliardy ľudí totiž používa Facebook, Instagram alebo Whatsapp aspoň raz mesačne.

Zobraziť celú galériu (1)
Chris Hughes / Zdroj: Youtube / CBS This Morning

Facebook zatiaľ na situáciu neodpovedal, no sociálna sieť tvrdila, že rozpad spoločnosti nevyrieši jej problémy, ako napríklad dohľad nad nenávistnými prejavmi a zasahovanie do volieb.

Zdroj: CNET, The Washington Post

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú