Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Príbeh ako sa z tohto kedysi neznámeho čínskeho startupu stal jeden z najväčších výrobcov smartfónov sveta už mnohí poznajú. Spoločnosť produkujúca tieto, ale aj mnoho iných zariadení, teraz mieri ešte vyššie, a to vďaka novej spolupráci so švédskou nábytkárskou firmou. Xiaomi a IKEA oficiálne spájajú svoje sily dohromady, aby uzavreli partnerstvo, ktoré môže obom gigantom priniesť veľké úspechy na kľúčových trhoch.

Čínsky technologický gigant, Xiaomi, sa už vo svete stihol presláviť svojimi produktami, ktoré ponúkajú za skvelé ceny výborné vlastnosti. Nejde pritom len o spomínané smartfóny, ale aj o množstvo iných výrobkov z odlišných kategórií. V katalógu tohto výrobcu tak nájdeme aj šikovné gadgety, alebo dokonca doplnky do domácností. V snahe rozšíriť svoje pôsobenie expanduje spoločnosť na nové trhy, kde buduje aj tisícky nových predajní. Teraz však učinila krok, ktorý jej pomôže dostať sa do povedomia zákazníkov ešte viac.

Partnerstvo, ktoré toho zmení veľa

Na nedávnej konferencii AIOT Developer potvrdil CEO Xiaomi, Lei Jun, oficiálnu spoluprácu so švédskou spoločnosťou na výrobu nábytku, ktorou nie je nik iný ako IKEA. Event zameraný na umelú inteligenciu a internet vecí sa tak niesol aj v znamení uzatvorenia významného partnerstva medzi týmito dvoma gigantmi. Aj keď by si to bežný zákazník možno nepomyslel, IKEA už nie je len nábytkárskou firmou. Svoje financie investuje aj do inteligentnej domácnosti.

Nenechaj si ujsť
Historicky prvá Xiaomi predajňa v Anglicku je bláznivý ekvivalent Apple Store. Ľudia sú z nej nadšení

Práve túto skutočnosť využije aj Xiaomi, ktoré bude vo svojom ekosystéme domácich smart produktov podporovať aj chytré svetlá zo Švédska. Inteligentné žiarovky tak budú podporované aplikáciou Mi Home, pričom doteraz boli kompatibilné aj s Echo Plus a Philips Hue. Zatiaľ však nie je jasné, kedy prinesie spolupráca týchto spoločností prvé plody v podobe spoločne navrhnutých zariadení či služieb. Toto rozhodnutie ale otvára nové dvere aj samotným vývojárom, ktorí môžu využiť veľký potenciál partnerstva Xiaomi a IKEI pri svojich aplikáciách.

Časom sa však výsledkov predsa len dočkáme. Už dlhšiu dobu sa šepká, že Xiaomi plánuje vstúpiť aj na trh za „veľkou mlákou“, kde naňho a jeho produkty čakajú milióny nových zákazníkov. Povesť čínskych zariadení ale nie je v USA práve najlepšia, no to môže v prípade čínskeho giganta zmeniť spolupráca s touto nábytkárskou firmou. Po preniknutí na americký trh by tak Xiaomi dosiahlo ďalší veľký míľnik pri expanzii do sveta, pričom už teraz je silným konkurentom pre mnohých iných výrobcov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú