Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Myslím, že mi nikto nebude oponovať ak poviem, že Tesla je z hľadiska elektromobility stále výrazne popredu oproti všetkej konkurencii. Niektoré automobily, najmä tie prémiové, sa už z hľadiska pohonu či aerodynamiky začínajú na Teslu doťahovať, avšak ani Muskova automobilka nespí a neustále prináša inovácie.

Jednou z posledných noviniek bol príchod faceliftu Modelu 3, ktorú nazývajú Highland. Nová trojka sa tak mala stať ešte lepším ľudovým elektromobilom, ktorý už svojou kvalitou spracovania, detailov a tiež kvalitou použitých materiálov dokáže konkurovať európskej elite. Slováci si nový Model 3 môžu kúpiť, no Tesla u nás stále nemá oficiálne zastúpenie v podobe showroomu, a tak ti pri kúpe cez oficiálny konfigurátor auto doslova “zhodia z kamióna”.

Mário Šimovič/FonTech

V rámci jedného týždňa som s elektromobilom najazdil približne 2 000 km po celom Slovensku a definitívne som pochopil, prečo ľudia nový Model 3 a všeobecne Teslu tak milujú. 

Za zapožičanie vozidla ďakujeme DriveTesla.sk, ktorá objednáva Tesly zákazníkom a vie im ušetriť nemalé peniaze. VIAC V -> ROZHOVORE

Spotreba v zime mi vyrazila dych

Vonku panovali teploty hlboko pod nulou, čo nie sú zrovna najideálnejšie podmienky pre elektromobil. Už po prvých stovkách kilometrov ma však veľmi príjemne šokovalo, akú spotrebu si dokáže Model 3 Highland držať v zime, pri dlhých trasách a zároveň pri maximálnych povolených rýchlostiach na diaľnici.

Tento článok je dostupný členom Fontech PREMIUM

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú