Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Pre veľa zákazníkov je súčasný trend neustáleho zvyšovania cien za smartfóny neprijateľný. Napriek tomu predajné čísla stúpajú a výrobcovia sa radujú z vysokých ziskov.

Typickým príkladom pre zvyšovanie cien je iPhone X, ktorý ako prvý masovo dostupný smartfón prekonal cenovku 1000 dolárov. Aj keď sa predpovedalo, že ľudia oň nebudú mať až taký záujem, opak bol pravdou a ide o jedno z najúspešnejších zariadení. Pre bežného človeka je to cena, na ktorú musí odrobiť niekoľko desiatok hodín. A potom je tu miliardár Warren Buffet, podľa ktorého je takáto cena obrovsky podhodnotená.

Kvôli iPhonu by som sa vzdal aj svojho lietadla

Warren Buffet je tretímm najbohatším človekom na svete a vlastníkov spoločnosti Berkshire Hathaway, ktorá v súčasnosti vlastní 246,5 milióna akcií Apple, čo je približne 5,1 % podiel spoločnosti. Podľa miliardára je však cena za iPhone veľmi podhodnotená, pričom on sám stále používa klasické véčko. V rozhovore pre CNBC ďalej povedal, že iPhony poskytujú ľuďom obrovskú hodnotu a nebyť obrovskej konkurencie, mohla by si spoločnosť Apple zapýtať aj oveľa väčšiu sumu.

Konkrétne má ísť o užitočnosť, akú smartfón ľuďom poskytuje a dôležitosť v každodennom živote ľudí. Je otázne, či Warren Buffet tieto vyjadrenia myslel vážne, alebo ide len o cielené vyjadrenia, ktoré by mali zvýšiť hodnotu akcií spoločnosti. Nakoľko vlastní ich nemalé množstvo, tak je táto možnosť relatívne pravdepodobná.  Jeho spoločnosť pritom naďalej vo veľkom skupuje akcie spoločnosti Apple.

Prečítaj si tiež
Trvalo to roky, no na iPhone zrejme skutočne príde podpora dvoch SIM. Nie všetci fanúšikovia sa však môžu tešiť

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú