Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Milovník extrémnych športov a kaskadér lietajúci vo vysokorýchlostnom wingsuit obleku zahynul počas testu v Dubaji. Francúz Vince Reffet sa vo svojej kariére venoval kaskadérskym kúskom a na konte mal v uplynulých rokoch viacero extrémnych letov, informoval Futurism.

Reffet sa stal známou tvárou aj na sociálnych sieťach, kde fanúšikom ukazoval zábery zo svojich extrémnych kaskadérskych letov. Preslávil sa viacerými odvážnymi letmi, medzi ktorými bol napríklad prelet vo wingsuite popri prúdovom lietadle v roku 2015, či letom do výšky až 1,8 km na Dubajskom nábreží pomocou 4 malých prúdových motorov.

V takomto obleku je možné letieť rýchlosťou až 400 km/h. Neskôr bezpečne pri stál pomocou padáku. Po tomto lete ho mnohí označovali za Iron Mana z marveloviek. Známy kaskadér taktiež dosiahol po zoskoku z lietadla nad Dubajom vo wingsuite rýchlosť až 200 km/h.

Vince Reffet často lietal aj s ďalšími kaskadérmi, medzi nimi napríklad s Fredom Fugenom, s ktorým v minulom roku preletel cez svetoznámu „Nebeskú bránu“ v čínskom pohorí Tianmen v provincii Hunan. Bližšie okolnosti tragédie, pri ktorej tento svetoznámy kaskadér zahynul, nie sú známe.

Zdroj: Futurism, France24

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú