Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Až doposiaľ platilo jasné pravidlo, že žiaci nesmú používať svoje mobilné telefóny na vyučovaní. Pravidlo bolo zakotvené vo vyhláške ministerstva školstva, ktorá sa teraz zmení. Na tému upozornil portál TVNoviny.

Mobily v škole

Podľa dostupných informácií totiž už o pár dní začne platiť nová vyhláška, z ktorej tieto pravidlá o používaní mobilných telefónov úplne vypadli. Nariadenia o mobilných telefónoch teraz zostanú na rozhodnutiach škôl, čo si síce niektorí riaditelia základných škôl pochvaľujú, iní sa obávajú konfliktov s rodičmi.

unsplash

Téma rozdeľuje aj učiteľov a rodičov. Hoci niektorí sú radi, že dieťa netrávi celý čas pred obrazovkou telefónu, iní chcú mať svojich školákov pod kontrolou.

Zatiaľ čo vedenie škôl, pedagogickí pracovníci, či rodičia v tom zatiaľ nemá jasno, psychológovia zaujali jasné stanovisko. Podľa odborníkov je odloženie telefónu mimo dosah žiakov vynikajúci spôsob, ako ich nerozptyľovať.

Predsa len, vibrujúci telefón, prípadne „pípajúce“ notifikácie, dokážu pozornosť žiaka odviesť od toho podstatného, čo sa na vyučovacej hodine deje.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú