Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Herné štúdio Bethesda Softworks a jeho holdingová spoločnosť ZeniMax Media má nového vlastníka. Ako informoval portál Polygon, je ním technologický gigant Microsoft. Nové hry od Bethesdy sa tak dostanú do služby Xbox Game Pass ihneď v deň ich vydania.

Po oficiálnom predstavení nových generácií konzol tu máme zrejme najväčšiu bombu v hernom priemysle. Akvizícia ZeniMax Media a jej dcérskeho štúdia Bethesda je veľkým prekvapením, nakoľko sa o ničom takomto doteraz ani len nešepkalo. Web The Verge píše, že Microsoft spoločnosť odkúpil za 7,5 miliardy dolárov, pričom vedenie samotnej Bethesdy sa meniť nebude.

Táto akvizícia však prináša niekoľko otázok. Prvou je, ako to teraz bude s takzvanými „časovými exkluzivitami“ Deathloop a GhostWire: Tokyo, ktoré mali byť istú dobu po vydaní exkluzívne dostupné pre konkurenčné Sony.

Pre fanúšikov konzol Xbox je však rozhodne skvelou správou, že všetky budúce hry od Bethesdy a jej dcérskych štúdií budú ihneď po vydaní dostupné aj v službe Xbox Game Pass, a to ako na Xbox, tak aj na PC.

Zdroj: Polygon, TheVerge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú