Ich pilotná prevádzka sa skončila, preto ich firma Softage stiahla z ulíc. Počas zimy majú takisto zlepšiť mobilnú aplikáciu na základe podnetov užívateľov. Hneď po zime majú prevádzku zdieľaných kolobežiek znovu spustiť. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Bratislavy Peter Bubla.

Spoločnosť Softage chcela otestovať pilotný projekt elektrobežiek, preto oslovila magistrát začiatkom leta. „Pre tento účel spoločnosť uviedla do testovacej prevádzky 50 kolobežiek, ktoré umiestnila v centre mesta. Zástupcom spoločnosti sme vysvetlili, aká je naša predstava,“ uviedol Bubla.

Mesto od prevádzkovateľov kolobežiek požadovalo, aby boli správne zaparkované a neprekážali chodcom ani iným účastníkom premávky. Odporučili im využiť parkovacie miesta pre bicykle a takisto ich požiadali, aby sa vyhli parkovaniu kolobežiek v úzkych uličkách. „Čo sa týka peších zón, prízvukovali sme najmä bezpečnosť, a teda obmedzenie rýchlosti,“ povedal Bubla.

Pilotná prevádzka zdieľaných kolobežiek Mint sa začala v júli tohto roka. „Naším cieľom je znížiť vyťaženosť ciest a vytvoriť nový spôsob prepravy, ktorý je dostupnejší a pohodlnejší ako mestská hromadná doprava alebo taxíky,“ uviedol Mint v čase začiatku prevádzkovania kolobežiek na svojej oficiálnej webovej stránke.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú