Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Uznávaný odborník v oblasti informatiky Eric Raymond nedávno zverejnil na svojom blogu príspevok, v ktorom tvrdí, že už o pár rokov prejde operačný systém Windows obrovskou zmenou a stane sa iba emuláciou s jadrom Linuxu, informoval portál ZDnet.

Raymond tvrdí, že Linux nakoniec bude vládnuť všetkým operačným systémom a že dokonca na jeho jadro prejde aj najrozšírenejší systém Windows 10. Túto teóriu má podľa neho potvrdzovať aj fakt, že vývojári Microsoftu nedávno vydali Insider verziu webového prehliadača Edge práve pre systémy Linux. Hlavným zdrojom príjmov spoločnosti Microsoft už dávno nie sú predaje operačného systému Windows.

Zobraziť celú galériu (0)
FonTech / Dávid Hrabčák

V súčasnosti spoločnosť najviac zarába na serverových riešeniach Azure, kde koniec koncov prevládajú Linuxové inštancie nad tými Windowsovými, píše NeoWin. Z toho dôvodu by bolo pre Microsoft rozumnejšie sústrediť svoju pozornosť a investície do projektu Azure.

Spočiatku by teda mohlo byť Windows API emulované na linuxovom jadre, no neskôr bude Microsoft, ako aj ostatní vývojári, vyvíjať svoje aplikácie natívne pre Linux API. Teória to je v skutku zaujímavá, kedy by sa však táto transformácia najrozšírenejšieho operačného systému mala započať, Raymond neuviedol.

Zdroj: ZDnet, NeoWin, blog

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú