Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nový procesor od AMD s označením Threadripper 3990X je skutočné monštrum. Páni z YouTube kanála Linus Tech Tips tento procesor podrobili naozaj netradičnej skúške, zahrali si na ňom totiž pôvodnú hru Crysis, avšak bez grafickej karty, informuje PCgamesN.

Základnou výbavou herného počítača je samozrejme okrem výkonného procesora aj dostatočne silná grafická karta. Zatiaľ čo procesor sa stará o všetky logické výpočty, grafické karty sú navrhnuté tak, že dokážu efektívne pracovať s grafickými úlohami. Zahrať si preto akúkoľvek hru bez grafickej karty bolo až doposiaľ nemožné.

Threadripper 3990X je vôbec prvým procesorom na svete, ktorý dokázal rozbehnúť tak náročnú hru, akou je Crysis. Na videu však môžeš vidieť, že počet snímkov za sekundu je mizerný, no stále sa jedná o veľký úspech.

Čo sa týka výkonu tohoto procesora, tak ten je naozaj nekompromisný. Threadripper 3990X disponuje 64 jadrami a 128 vláknami s maximálnou frekvenciou až 4.3 GHz. Parametrom však zodpovedá aj jeho cenovka, ktorá sa šplhá na sumu 4280€.

Zdroj: PCgamesN, YouTube

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú