Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Microsoft prednedávnom ohlásil, že používateľom jeho Windowsu 10 sprístupní aj podsystém založený na jadre Linuxu a svoje slová aj dodržal. Spoločnosť teraz prináša novú verziu Windows 10 pre beta testerov programu Insider, ktorá obsahuje podsystém Linux 2.

Microsoft už má za sebou v posledných rokoch niekoľko projektov s Linuxom. Teraz však prináša sľúbenú verziu Windows 10 18917 pre testerov, ktorí si môžu vyskúšať novinky subsystému Linux 2 pre tento operačný systém, informuje Engadget. Aktualizácia vyšla iba predvčerom, no prináša niekoľko dôležitých zmien. Windows Subsystem Linux 2 podporuje aj Hyper-V pre vytvorenie virtuálneho počítača s minimom linuxového jadra. Dostupný je aj pre Windows 10 Home.

Virtuálny stroj sa pritom zapne spolu s počítačom a na pozadí si ukrojí malú časť pamäte. Viac informácií, vrátane postupu pri inštalácii a o príkazoch sa môžu používatelia a členovia Insider programu dozvedieť aj na oficiálnom blogu Microsoftu. Nový subsystém je súčasťou verzií pre Windows 10 20H1, ktorý môže byť zverejnený v apríli budúceho roka, informuje How-to Geek.

Zdroj: Engadget, How-to Geek

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú