Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Technológie sú stále viac sofistikované, čo platí aj v prípade výbavy v autách, ktorá je komfortnejšia a vodičom prináša množstvo rôznych prvkov bezpečnosti, ale aj zábavné centrá či funkcie pre pohodlie pri jazde. Výrobcovia áut však podľa novej štúdie vytvárajú stále viac problematických oblastí a najviac porúch má v nových autách na svedomí komfortná výbava.

Zverejnená štúdia zisťuje množstvo problémov na 100 áut od konkrétnej značky, pričom nižšie skóre hovorí v prospech kvality. Podľa tohtoročných zistení sú však najväčším problémom práve prvky komfortnej výbavy ako navigačné systémy, Bluetooth pripojenie, rozoznávanie hlasu, no mnohými chybami má trpieť aj audio výbava áut. Priemerný počet chýb je 16,6 na 100 áut, čo je oproti minulému roku isté zlepšenie.

Spomedzi skúmaných značiek však najlepšie dopadol francúzsky Peugeot, u ktorého bolo zistené priemerné skóre len 77 chýb na 100 áut.

Najhoršie na tom bolo naopak nemecké BMW, u ktorého bolo zistených 181 chýb na 100 áut. Priemerom v celom automobilovom priemysle je 119 chýb na 100 áut. Výsledky celej štúdie si môžeš prečítať na tomto odkaze. Úplne najspoľahlivejším autom v tomto roku je však Toyota Prius, informuje Digital Trends.

Zdroj: J.D.Power, Digital Trends

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú