Populárna četovacia aplikácia s end-to-end šifrovanou komunikáciou čoskoro zverejní zdrojový kód pre všetkých. Portál ZDnet informoval, že aplikácia pôjde po vzdore iných podobných služieb, ako napríklad Signal a Wickr.

Threema sa dostala do povedomia Slovákov najmä v spojení s kauzami Mariana Kočnera, no táto aplikácia je vo svete medzi používateľmi veľmi populárna. Aplikácia poskytuje používateľom hlavne end-to-end šifrovanú komunikáciu, čo znamená, že správy z Threemy nedokáže prečítať nikto iný, než prijímateľ správy.

Komunikáciu nedokáže odchytiť dokonca ani samotný autor aplikácie. Aby spoločnosť zvýšila transparentnosť služby, rozhodla sa, že v najbližších mesiacoch zverejní zdrojový kód.

Tento krok má skúsenejším používateľom umožniť lepšie si preveriť zabezpečenie aplikácie. Používatelia si tiež budú môcť overiť, či zdrojový kód korešponduje so stiahnutou aplikáciou v smartfóne.

Ako píše FossBytes, v januári Threema registrovala 8 miliónov používateľov, pričom zdrojový kód bude zverejnený na portáli GitHub.

Okrem tejto novinky vývojári tiež oznámili meno nového investora, ktorým je nemecko-švajčiarská spoločnosť Afinum Management AG. V budúcnosti by tak do samotnej Threemy malo pribudnúť niekoľko nových funkcií, ktoré budú financované zo zdrojov tejto spoločnosti.

Zdroj: ZDnet, FossBytes

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú