Microsoft zjednoduší tvorbu prezentácií a používatelia, ktorí trávili dlhé hodiny vytváraním slajdov v PowerPointe, ich budú môcť vytvoriť behom pár kliknutí. Do Office 365 príde novinka, ktorá automaticky premení text z Wordu do prezentácie v PowerPointe, informuje TechRadar.

Novú možnosť už môžu vyskúšať používatelia webového Wordu v Insider programe. Zatiaľ nebolo potvrdené, či sa funkcia dostane aj do desktopovej verzie Wordu. Pokiaľ by však spoločnosť poskytla toto vylepšenie aj pre túto verziu programu, budú môcť všetci používatelia jednoducho a rýchlo upraviť dokument z Wordu a premeniť ho na efektnú prezentáciu v PowerPointe.

Na to stačí podľa testovacej verzie iba pár kliknutí. Pri transformácii súboru z Wordu stačí vybrať vizuálny štýl pre prezentáciu a následne sa vygenerujú snímky v PowerPointe, ktorý je možné uložiť do OneDrive.

Momentálne je však testovaná funkcia obmedzená iba na dokumenty v angličtine a využiť ju je možné len vo webovej verzii Wordu vo vybraných prehliadačoch (Internet Explorer a Safari nie sú podporované).

Nateraz dokáže Word transformovať iba čistý text bez grafických úprav, obrázky a ďalšie úpravy môže používateľ urobiť vo vygenerovanom PowerPointe. Postupom času však môže Microsoft funkciu vylepšiť.

Ďalšie články:

Zdroj: TechRadar

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú