Windows Latest upozorňuje na nový spôsob kontroly pravopisu v rámci obľúbeného textového editora Word. S jednou z najbližších aktualizácií by sme sa mali dočkať opravovania chýb pod taktovkou umelej inteligencie.

Zdroj zároveň uvádza, že umelá inteligencia aktuálne kontroluje pravopis vo webovej verzii aplikácie Word a Outlooku. Reštrukturalizovanej kontroly a s ňou spojených návrhov sa v blízkej dobe dočká každý používateľ Office balíka, keďže aktualizácia je momentálne dostupná už na vybraných zariadeniach zahrnutých v Insider programe.

Aktuálny spôsob kontroly pravopisu v samotnej podstate funguje na porovnávaní písaného textu s gigantickým slovníkom, kedy nachádza prípadné rozdiely, ktoré považuje za chyby.

Windows Latest

Naopak, umelá inteligencia sa v texte bude sústrediť na kontext, na základe čoho posúdi vhodný formát, akronymy, odkazy a ďalšie faktory, uľahčujúce písanie textu.

Veľkú rolu bude zohrávať aj možnosť označovania slov alebo dokonca celých viet, kedy menu vyvolané kombináciou klávesov Shift + F10 alebo Alt + šípka dole navrhne prípadné zlepšenia.

V neposlednom rade dôjde aj na dedikovanú kontrolu plagiátorstva, ktorej úloha bude spočívať na dohliadaní na dodržiavanie štandardov citácie.

Súčasťou tejto aktualizácie bude aj mierne zmenené používateľské a dlhé roky očakávaný tmavý režim. Kedy sa aktualizácie dočkajú bežní používatelia, zatiaľ určiť nevieme.

Zdroj: Windows Latest, Tech Briefly

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú