Apple včera, 7. mája, predstavil nové iPady, ktoré dostali nové displeje, výkonnejšie procesory a množstvo ďalších vylepšení. Ako ale upozorňuje portál 9to5Mac, v zopár prípadoch aj niečo stratili. Nový iPad totiž zákazník dostane bez ikonických nálepiek loga značky Apple, s ktorými boli doteraz doručované.

Chce sa zbaviť plastov

Dôvod je prostý – je ním ekológia. Apple sa totiž snaží zabezpečiť, aby boli balenia produktov úplne bez plastov a nálepky značky budú asi chýbať len málokomu. Autorizované obchody Apple však podľa dostupných informácií dostávajú obmedzené množstvá týchto nálepiek, ktoré môžu byť odovzdané zákazníkom kupujúcim si nové iPady, avšak len na požiadanie.

Zatiaľ nie je potvrdené, či sa tento krok bude týkať aj ostatných zariadení vrátane nového iPhonu 16, no šepká sa, že áno. Dohady analytikov a leakerov hovoria jasne v prospech toho, že nálepky s nakusnutým jabĺčkom sa v baleniach čoskoro stanú minulosťou, respektíve budú dostupné len na explicitné požiadanie.

Nálepky je možné objednať od Apple zvlášť v prípade, že komusi naozaj chýbajú. Apple včera okrem iného predstavil aj doteraz najväčší iPad Air s 13-palcovou uhlopriečkou. Nový iPad Pro zase prichádza s najnovšími čipmi M4.

Nový čip M4 má priniesť o 50 % vyšší výkon v porovnaní s M2, ktoré využíval predchádzajúci iPad Pro. Rovnaký výkon ako M2 dokáže M4 poskytnúť pri polovičnej energetickej spotrebe.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú