Portál XDA Developers nedávno priniesol informácie, podľa ktorých YouTube čoskoro prinesie veľmi užitočnú novinku – kapitoly.

Videá sa totižto dajú pozerať dvomi spôsobmi. Ak ide napríklad o skladbu alebo tvorcu, ktorého má používateľ rád, pozrie si celé video. Ak ide o niekoľkohodinový návod či obdobný žáner, používatelia zvyknú čast krát preskočiť na časť videa, ktorá ich zaujíma najviac.

V tomto smere preto YouTube predstavuje novú užitočnú funkcionalitu, ktorá adresuje vyššie popísaný problém. Za pomoci kapitol je možné jedným kliknutím prejsť na požadovanú časť videa bez toho, aby ju bolo potrebné manuálne vyhľadávať na časovej osi videa.

Časové značky ale zatiaľ nie sú viditeľné pre všetkých používateľov, sú totiž iba v testovacej fáze. Vyskúšať si ich môžeš napríklad na tomto videu.

Najnovšie informácie z portálu Android Police tiež hovoria, že novinka bola istým používateľom objavená už aj v mobilnej aplikácii YouTube pre Android. Konkrétne by malo ísť o verziu aplikácie v15.14.33, ktorú je možné nainštalovať z portálu APK Mirror.

Zdroj: XDA Developers

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú