Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nič nedokáže naštrbiť dôveru používateľov a fanúšikov voči spoločnosti než lož, ktorou sa daná firma snaží ohúriť. To je presne prípad Xiaomi, ktoré zavádza svojich fanúšikov. Ako píše GizChina, novinka Mi 10 Ultra sa podľa výrobcu dokáže nabíjať až výkonom 120 W, no testy ukázali, že tomu tak nie je.

Portál AndroidAuthority si novinku z dielne Xiaomi zobral pod drobnohľad a otestoval, či sa smartfón skutočne dokáže nabíjať udávaným výkonom 120 W. Pri použití pribalenej nabíjačky však zistili, že sa v špičke nabíjalo maximálnym výkonom 92,3 W a štandardný výkon dosahoval 80,1 W.

Aj keď sú tieto hodnoty stále extrémne vysoké, nič to nemení na fakte, že Xiaomi svojich používateľov zavádza. Udávaný výkon sa im možno podarilo dosiahnuť v laboratórnych podmienkach, no v reálnom používaní je to podľa vyššie spomínaného portálu nemožné.

Zaujímavé sú tiež nabíjacie časy a teploty počas nabíjania. Pri použití pribalenej nabíjačky sa smartfón doplna nabil za 21 minút, avšak jeho maximálna teplota sa vyšplhala až na 43,8 stupňov Celzia. Pri použití 50 W nabíjačky bol čas plného nabitia stále prijateľných 29 minút a teplota dosiahla iba 39,1 stupňov Celzia.

Zdroj: GizChina, AndroidAuthority

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú