Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Portál Android Authority nedávno upozornil na novinku, ktorú Xiaomi chystá pre svoje modely, ktoré v blízkej budúcnosti dostanú aktualizáciu na MIUI 12.

Čínsky gigant sa rozhodol, že tentokrát uľahčí život používateľom predstavením novinky v podobe Asistenta pre zvuk. Ten poskytne funkcionality, ktoré umožnia nastaviť výšku hlasitosti osobitne pre rôzne aplikácie, ktoré sú zdrojom zvuku, pričom sa vzájomne nebudú rušiť. Ide tak o podobnú funkciu, akú ponúka operačný systém Windows.

Nová funkcionalita je aktuálne testovaná len v čínskych beta verziách nadstavby MIUI 12, no nie je vylúčené, že bude súčasťou aj globálnych verzií. Dostupná je v Nastaveniach cez Zvuky a vibrácie po kliknutí na položku „Asistent zvuku“. Asistent následne umožní zapnúť funkciu pre nastavenia zvuku médií vo viacerých aplikáciách a zároveň povolí viaceré zdroje zvuku.

Príkladom používania je prehrávanie skladby zo Spotify. Aktuálne fungujú Android smartfóny tak, že ak je zároveň so zvukom aplikácie Spotify hrajúcej na pozadí spustený zvuk z inej aplikácie, napríklad z videa na Facebooku, zvuk zo Spotify sa preruší a prehráva sa zvuk z Facebooku. Nová funkcia umožní, aby zvuk z iného zdroja neprerušil pôvodný a zároveň bude možné upraviť aj hlasitosť všetkých aktuálne hrajúcich aplikácií po kliknutí na tlačidlá hlasitosti.

Zdroj: Android Authority

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú