Nedávno Xiaomi šokovalo predstavením futuristického modelu Xiaomi Mi MIX Alpha a v nastolenom trende veľkých inovácií dozajnu pokračuje. Tentokrát bol odhaľený patent smartfónu, ktorý by mal obsahovať až 7 vysúvacích fotoaparátov.

Xiaomi podalo patent na Čínsku národnu správu duševného vlastníctva (CNIPA), z ktorej vyplýva, že pre vysúvacie kamery neexistuje takmer žiadny limit. Ako je možné vidieť na priložených obrázkoch, Xiaomi môže s fotoaparátmi veselo experimentovať. Vpredu sú napríklad dve selfie kamery a hlavný fotoaparát disponuje až piatimi objektívmi, informuje Gizchina.

Zaujímavosťou je, že pokiaľ sa modul vysunie, naraz vyjdú predné aj zadné fotoaparáty. Otázkou však ostáva, ako sa do takého malého modulu zmestí celý mechanizmus fotoaparátov v potrebnej kvalite. Takéto riešenie by však znamenalo, že smartfón nebude obsahovať žiadny výrez v displeji a aj rámčeky lemujúce displej by mali mať minimálnu hrúbku.

Žiaľ, patenty sa nie vždy dostanú aj do výrobnej fázy. Je rozhodne zaujímavé sledovať snahu spoločnosti Xiaomi o inovatívne riešenia, pričom takýmto spôsobom môžu inšpirovať aj ďalšie spoločnosti, ktoré by možno takéto riešenie vedeli posunúť k dokonalosti.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú