Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Pamätáme si časy ešte spred jeden-dvoch dekád, kedy sme mobily dávali nabíjať striktne cez noc, pričom nám vydržali pokojne aj týždeň-dva. Táto doba je však dávno za nami a teraz skôr ako by sa výrobcovia smartfónov sústredili na výdrž, idú cestou rýchleho nabíjania.

Na trhu existuje hneď niekoľko rekordmanov, ktorí sa z času na čas predbiehajú. The Verge upozorňuje na príspevok Xiaomi, kde sa spoločnosť pochválila 200 W nabíjaním.

Len pre pripomenutie, minulý rok sme informovali o vtedajšej vlajkovej lodi spoločnosti Mi 10 Ultra. Už vtedy sa Xiaomi chválilo podporou 120 W adaptéra, ktorý doplna nabil telefón za 23 minút. Teraz však gigant vytasil takmer dvojnásobné  hodnoty.

Ako uvádza zdroj, Xiaomi na demonštráciu 200 W nabíjania využilo upravené Xiaomi Mi 11 Pro s 4000 mAh batériou. To sa vďaka káblovému štandardu HyperCharge dokázalo doplna nabiť za 8 minút, pričom na zahodenie nie je ani bezdrôtové nabíjanie, ktoré pri 120 W výkone trvalo približne 15 minút.

Samozrejmosťou aj v tomto prípade bude dedikovaný nabíjací adaptér a kábel. Otázkou ale ostáva, aký dopad bude mať takéto nabíjanie na životnosť batérií a či v blízkej dobe sa ho dočkáme aj vo finálnych zariadeniach.

Zdroje: Twitter, The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú