Nová 10. generácia sa doteraz ukázala na niekoľkých renderoch a počuli sme aj viacero špekulácií o hardvérovej výbave, ktorá by opäť mala priniesť to najlepšie na trhu. Po dlhom čakaní však výrobca zverejnil oficiálny dátum premiéry, kedy svoje novinky ukáže. Xiaomi Mi 10 a Mi 10 Pro budu oficiálne odhalené len deň pred MWC 2020 v Barcelone, čo spoločnosť potvrdila na oficiálnej facebookovej stránke.

Nový príspevok na Facebooku obsahuje aj plagát s grafikou, ktorá pripomína číslo 10 a obsahuje šošovky fotoaparátu, čím môže Xiaomi odkazovať na vylepšené možnosti fotoaparátov tejto vlajkovej lode. Ako klasická, tak aj „Pro“ verzia Mi 10 dostane výkonný procesor Snapdragon 865, no keď Samsung predstaví svoje prémiové smartfóny Galaxy S20, Xiaomi už nebude prvým výrobcom, ktorý prinesie tento čip.

Okrem toho sa dočkáme aj LPDDR5 RAM, operačnej pamäte, ktorá má byť ešte o 20 % šetrnejšia k batérii, no poskytne o 50 % vyšší výkon, informuje Gizmochina. Doteraz sa v prípade Mi 10 Pro šepkalo o 16 GB RAM, 512 GB ROM a 108 MPx fotoaparáte so senzorom Samsung ISOCELL Bright HMX. Detailné špecifikácie a ceny sa však dozvieme už onedlho.

Zdroj: Xiaomi/Facebook, Gizmochina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú