Čínske Xiaomi sa rozhodlo vylepšiť svoj segment notebookov, a tak už o pár dní na domácej pôde odhalí nový model. Ten má jednou z vlastností predčiť aj MacBook Air. Xiaomi pri návrhu tejto ešte nepredstavenej novinky myslelo najmä na jej hmotnosť, ktorá podľa publikovaného plagátu neprekročí 1,07 kg.

Keď Apple predstavil svoj posledný ultratenký a ľahký MacBook Air, používateľom sa hmotnosť 1,25 kg zdala viac než skvelá. Rovnako to platí aj pri notebooku Huawei MateBook 12, ktorý neváži viac ako 1,3 kg. V tomto smere sa však chystá rozvíriť vody Xiaomi, ktoré si pripravuje ešte ľahšiu novinku o hmotnosti len 1,07 kg, čo potvrdil obrázok na portáli MyDrivers.

Napriek poriadne zredukovanej hmotnosti sa dočkáme aj viacerých kľúčových vylepšení. Všetky novinky po hardvérovej, ale aj softvérovej stránke Xiaomi odhalí už 26. marca, informuje Gizmochina. Ani tentokrát však výrobca nezanedbá dizajn, ktorý s veľkou pravdepodobnosťou bude nadväzovať na podobu MacBookov od Apple, tak ako tomu bolo aj v minulosti. Ďalšie bližšie detaily sa nám môžu ešte odhaliť krátko pred premiérou.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú