Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Používatelia Windowsu 10 sú už roky zvyknutí, že po otvorení ponuky Štart sa stretávajú s množstvom dlaždíc. To sa však môže podľa nových informácií v budúcnosti zmeniť. Microsoft môže tento prvok úplne odpísať a prispôsobiť hlavné menu preferenciám používateľov, ktorí nie sú dlaždicami príliš nadšení. Windows 10 by sa tak mohol v budúcnosti zaobísť aj bez tejto jeho doterajšej súčasti, ktorej pôvod môžeme hľadať ešte v smartfónoch, informuje Windows Latest.

Ponuka Štart dostala po vzore systému Windows Phone 7 dlaždice aj vo Windows 10. Po otvorení menu síce zobrazujú informácie o počasí, udalostiach a podobne, no pre mnohých ľudí nemusia mať praktické využitie. Navyše, Microsoft prestal vyvíjať tieto dlaždice po zániku Windows Mobile. Teraz je teda čas, aby presedlal na novšiu verziu ponuky Štart.

V budúcnosti, konkrétne možno koncom tohto alebo v priebehu budúceho roka, sa totiž môže Štart zmeniť a miesto dlaždíc bude zobrazovať už len ikony aplikácií a hier, informoval ešte v minulom roku MSPowerUser. Zatiaľ nie je nič oficiálne potvrdené, no takáto zmena by mohla potešiť mnohých používateľov poslednej generácie desktopového Windowsu.

Zdroj: Windows Latest, MSPowerUser

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú