Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Windows 10 umožňuje vybraným aplikáciam ich automatické spustenie ihneď po zapnutí počítača.  Táto funkcia však dokáže s veľkým počtom spúšťajúcich sa programov výrazne spomaliť nielen štart, ale aj následný chod systému. Microsoft však v tomto smere prináša novinku, ktorá uľahčí spravovanie týchto aplikácií, píše WindowsLatest.

Veľké množstvo aplikácií, ktoré používateľ nainštaluje, sa automaticky pridá do zoznamu aplikácií, ktoré sa majú spustiť po štarte Windows 10. Tie však používateľ nie vždy po štarte potrebuje, a tak tieto aplikácie zbytočne bežia na pozadí a spomaľujú celý systém.

Doteraz si musel používateľ manuálne kontrolovať, ktoré aplikácie sa spustia automaticky po štarte, no s novou funkciou bude sledovanie tohto stavu omnoho jednoduchšie. Ako informoval aj portál TechRadar, spoločnosť už testuje novinku, ktorá používateľa po nainštalovaní akejkoľvek aplikácie upozorní v prípade, že sa táto appka pridá do vyššie spomínaného zoznamu.

Ak používateľ jednoducho nebude chcieť, aby sa aplikácia spúšťala sama pri každom štarte systému, po kliknutí na notifikáciu jej vie jednoducho toto nastavenie v zozname aplikácií vypnúť.

Zdroj: WindowsLatest, TechRadar

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú