Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ďalšia z aplikácií Facebooku dostáva možnosť, na ktorú si používatelia Messengera či Instagramu už dávno zvykli. Tmavý režim pre WhatsApp si oddnes môžu stiahnuť všetci používatelia smartfónov s Androidom a iOS, no na oboch platformách bude trochu odlišný, informuje The Verge.

Facebook počas vývoja tmavého režimu pre WhatsApp experimentoval s kombináciami čiernej a bielej, aby vo výsledku vytvoril čo najlepšiu podobu pre oba systémy. V iOS sa však bude prostredie aplikácie zobrazovať v tmavej čiernej, no v prípade Androidu budú mať používatelia aplikácie svetlejšie šedé pozadie. Majiteľom iPhonov s iOS 13 stačí pre aktiváciu tohto režimu zapnúť na smartfóne dark mode v nastaveniach a prostredie WhatsApp sa prispôsobí automaticky.

Rovnako to platí pre zariadenia s Androidom 10.  Pri smartfónoch s Androidom 9 je potrebné tmavý mód manuálne aktivovať v nastaveniach. Jednou z posledných aplikácií od Facebooku, ktorá ešte tento režim nemá, je hlavná mobilná aplikácia. Už aj v jej prípade sa ale hovorí o beta testovaní tejto zmeny, informuje Jane Manchun Wong na svojom blogu.

Zdroj: The Verge, Jane Manchun Wong

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú