Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Navigačná aplikácia vo vlastníctve Googlu prišla s užitočnou novinkou, ktorá umožní vodičovi zviesť v aute viacero pasažierov. Doteraz fungovala služba Carpool iba po iniciovaní vodičom s pasažierom, no teraz sa môžu pripojiť viacerí záujemcovia o zvezenie naraz, informuje The Verge. Posledná aktualizácia vylepšila Waze o užitočnú možnosť, ktorá umožní vodičom zobrať naraz 4 pasažierov, pričom tí spolu s vodičom vidia profily ostatných.

Pridať ďalších pasažierov z okolia je možné v aplikácii kliknutím na ikonu „+“, pričom vodiči budú môcť využiť aj špeciálne jazdné pruhy pre autá s viacerými cestujúcimi, informuje VentureBeat. Služba Carpool je však dostupná iba v USA, Brazílii, Mexiku a Izraeli. Môže zdať, že sa jedná o podobný systém ako pri službách Uber či Bolt.

Carpool vo Waze neprináša vodičom vysoké zárobky a ani pri viacerých pasažieroch zrejme príjem nepokryje náklady na cestu. Keď bola služba spustená v USA v októbri minulého roka, Waze upozorňoval vodičov, že môžu vykonať iba 2 jazdy denne a vziať so sebou do auta iba ľudí z blízkeho okolia. Narozdiel od taxislužieb ide v tomto prípade iba o zdieľanie jázd autom.

Zdroj: The Verge, VentureBeat

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú