Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Navigácia Waze patrí nielen medzi Slovákmi medzi najpopulárnejšie aplikácie. Majitelia iPhonov a vozidiel s podporou Apple CarPlay sa môžu tešiť na novú funkciu – navigácia po novom podporuje zobrazenie na domovskej obrazovke v produkčnej verzii aplikácie, informovala fanúšikovská stránka Waze na Facebooku.

Až doposiaľ bola totiž táto funkcia dostupná iba v beta verzii. Používatelia stabilnej verzie mohli navigáciu Waze cez Apple CarPlay zobrazovať iba ako samostatnú aplikáciu, ktorá sa zobrazovala cez celý displej multimediálnej obrazovky vo vozidle.

Aktuálne už ale navigácia Waze podporuje režim rozdelenej obrazovky (dashboard), na ktorej môže mať používateľ naraz spustených niekoľko aplikácií a každá z nich sa zobrazuje v samostatnej dlaždici.

Ako upozornil portál MacRumors, podpora rozdelenej obrazovky v aplikácii Waze pomôže zvýšiť bezpečnosť počas šoférovania. Ak bude chcieť používateľ po novom napríklad prepnúť skladbu prehrávanú zo Spotify, nemusí zatvárať navigáciu a zbytočne tak klikať na obrazovku vo vozidle, ale obe aplikácie môže mať spustené súčasne vedľa seba.

Zdroj: Facebook, MacRumors

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú