Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Navigačnú aplikáciu Waze používa na svete viac ako 130 miliónov používateľov. Vývojári sa najnovšie rozhodli pridať novú funkciu, ktorá používateľov upozorní na železničné priecestie, informuje Waze Slovensko na svojom Facebooku.

Zrážky vozidiel s vlakmi často končia smrteľne. Nehodám by sa dalo čiastočne predísť, ak by na nebezpečné železničné priecestia upozorňovali navigácie a dokonca americké úrady už v minulosti žiadali spoločnosti, aby navigačné aplikácie obsahovali túto funkciu.

Waze je jednou z prvých spoločností, ktorá sa rozhodla na túto žiadosť reagovať a už dnes je funkcia dostupná v aplikácii. Železničné priecestia sa zobrazia priamo na mape a pred nimi sa vykoná aj zvukové upozornenie.

Dobrovoľní editori máp ich postupne pridávajú do máp po celom svete. Niektoré železničné priecestia sú už aktualizované aj na Slovensku, pričom ich zobrazovanie si používatelia môžu vypnúť alebo zapnúť v nastaveniach.

Funkcia by už mala byť dostupná pre všetkých používateľov, avšak iba v angličtine, na preklade do slovenčiny sa už pracuje.

Zdroj: Waze Slovensko/Facebook

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú